A magyar kormányzat is kezdi felismerni, hogy technológiai korszakváltás folyik a világban

Nikoletti-AntalMás európai országok mellett, Magyarország is felismerte, hogy a technológiai korszakváltás időszakát éljük, amelyben az internet-gazdaság alapjaiban alakítja át a gyártási rendszereket mondta Nikoletti Antal a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) nemzetközi gazdasági kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, az Információs Társadalom Parlamentje című rendezvényen. A helyettes államtitkár szerint a világgazdasági trendek azt mutatják, hogy a következő tíz évben az innováció motorja az ipari folyamatok digitalizációja lesz.

A várakozások szerint az ipari vállalatok 85 százalékát fogja digitalizálni az értéklánc kulcsfolyamatait 2020-ra. Kiemelte, hogy a termékek és szolgáltatások digitalizációjától és összekötésétől éves szinten két-három százaléknyi jövedelemnövekedést prognosztizálnak. Becslések szerint 2020-ra hétmillió új munkahely keletkezik Európában, nagyrészt az infokommunikációs szektor fejlődésének köszönhetően. Ezért az Irinyi-terv égisze alatt hazánk „Ipar 4.0” néven megkezdte az előretekintő, átfogó felkészülési program kidolgozását is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

IKT-konferencia: Kara 1500 eMagyarország pont korszerűsítését ígérte

szo jún 18 , 2016
Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fogyasztóvédelemért és infokommunikációért felelős államtitkára a Nemzeti infokommunikációs stratégia eddig elért eredményeit ismertetve a négy alappillér — digitális infrastruktúra, digitális kompetenciák, digitális állam, digitális gazdaság – közül szintén az oktatást emelte ki. A stratégia részeként több GINOP programot is említett, így például az oktatási […]