A biztonsági mentés is komoly veszélyforrás lehet

mentesAz adatok nem megfelelő kezelése, illetve a biztonsági mentésekkel kapcsolatos tévhitek igen komoly problémát okozhatnak a vállalatok számára — állítja a Symantec. Korábban a szenzitív adatokat széfben vagy iratszekrényben tárolták, a kulcsot olyan helyre téve, ahol biztonságban tudták a behatolóktól. Manapság az adatokat virtuálisan vagy nagy adatközpontokban tároljuk, és biztonsági mentési megoldásokat alkalmazunk, hogy távol tartsuk az adatainkat ellopni és értékesíteni kívánó kiberbűnözőket. Ha veszélybe kerül ezen információk biztonsága, a vállalatok a digitális csapásokkal teli Pandóra szelencéjét feszegetik.

A Symantec szerint általános félreértés a vállalatok részéről, hogy a biztonsági mentéssel és visszaállítással foglalkozó megoldások csak egyszerű tárolók, és a biztonságuk nem annyira fontos. Ez nem így van. Ezek jelentik a vállalat utolsó védelmi vonalát, és biztonságuk létfontosságú. Ha a vállalat összes adatát tartalmazó biztonsági mentési és visszaállítási központ kompromittálódik, nagyon sérülékennyé válhatnak a támadókkal szemben, ami komoly adatvesztési folyamatokhoz vezethet. Ez különösen azért nagy kockázat, mert ezek az eszközök a szervezet szinte minden részéhez kapcsolódnak, és az egyes területek fontos szellemi tulajdont állíthatnak elő. Ezt a helyzetet tovább súlyosbítja a felhőszolgáltatások növekedése és az információk házon kívüli tárolása.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

3D nyomtatás: jön az okoscsomagolás

hét szept 1 , 2014
A Xerox friss felmérése szerint a megkérdezettek többsége (76 százalék) világszerte úgy látja, hogy a nyomtatás, a nyomtatott dokumentumok nem fognak eltűnni az életünkből. Ugyanakkor egyre inkább látszik, hogy a kétdimenziós verziót lassan felváltja a 3D, és a nyomtatás kifejezés apránként egészen új értelmet nyer, többek között az egészségügy területén. […]

Friss, ropogós