Gyi, te! Indul a „jenki huszár” app

Jenki huszár - HuGoEgy közösségi applikáció segít összegyűjteni az Amerikában lévő magyar vonatkozású helyeket, helyszíneket, a függetlenségi háborútól napjainkig létrejött – történelmi, kulturális vagy akár gasztronómiai – „magyar nyomok” hálózatát folyamatosan felépítve. A HuGo alkalmazás ugyanúgy segít a kint élő magyarok közösségépítésében, mint a kontinensre látogató honi „nyomkeresők” kíváncsiságának kielégítésében. Az amerikai függetlenség kikiáltásától napjainkig tartó majd’ 250 év emlékeit és létező magyar vonatkozásait igyekszik feltérképezni – az App Store-ból már letölthető, de hamarosan Androidon is elérhető – HuGo applikáció. HuGo korunk kalandkereső huszárja, aki Amerikában járja a magyar kötődésű helyeket és megosztja azokat.

Az applikáció immár többszáz magyar vonatkozású helyet jelölt meg, a kaliforniai kürtőskalács készítőtől a Washingtoni Nemzeti Katedrális, Bossányi Ervin magyar festő-iparművész által készített ablakaiig, a magyar származású Róth Imre (Emery Roth) által tervezett ikonikus New York-i felhőkarcolótól (St. Moritz Hotel) egy Pennsylvaniaban található autentikus magyar tanyáig vagy egy dobos torta “lelőhelytől” Kossuth Lajos valamelyik szobráig. A HuGo nem csupán a magyar érintettségű, amerikai helyeket bemutató online térkép, de egy közösségi alkalmazás is, melyre a felhasználók folyamatosan tölthetik fel az általuk felfedezett, ide illő helyeket. Mindemellett egy olyan applikáció, amely egyrészt erősíti az Amerikában élő magyarok összetartását illetve egy olyan közösség is egyben, mely segíti a felhasználókat. Azokat, akik az USA-ban vakációznak, de a felhasználók közt lehetnek vegyes, amerikai-magyar házasságban élő családok, ahol mondjuk a kint született gyermekeknek segíthet az app a közösségi élmények elérésében vagy a kulturális információcserében. Szintén hasznos lehet a HuGo alkalmazás a magyar „világjáróknak” illetve a Magyarországba „beleszeretett” amerikaiaknak vagy olyan, azonos érdeklődésű körű, magyar kötődésű csoportoknak, melyek aktívan szeretnék tartani egymással a kapcsolatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Újabb ügyfele van a Vantage Towers-nek

vas márc 14 , 2021
ShareTweetPinShareEgyüttműködési megállapodást kötött a Delta Systems Kft. magyar informatikai vállalat és a Vantage Towers Zrt.; a két vállalat az ország második legnagyobb mobilhálózati infrastuktúrájára építhet közösen 5G, IoT (Dolgok Internete), Ipar 4.0 és Smart Building megoldásokat ipari, vállalati, intézményi és oktatási ügyfeleknek – közölte a toronyvállalat. A Delta Technologies Nyrt. […]
kézfogás

És még ez is...