Zárolják a képernyőt a hamis Pokémon Go alkalmazások

pokemon-goSzámos fejlesztő próbálkozik a felhasználók megtévesztésével, hogy rávegyék őket a hasznosnak látszó alkalmazásaik letöltésére. Ezt általában figyelemfelkeltő névadással, illetve hamis leírással próbálják elérni. Az ESET nemrégiben nyolc hamis alkalmazást fedezett fel a Google Play áruházban, amelyek a közösségi felületeken (a legtöbb esetben Instagramon és Snapchaten) található követők számának megnövelését ígérik. A közösségi alkalmazások mellett kiemelkedő még a Pokemon Go népszerű játékhoz kapcsolódó hamis applikációk száma. A kártevő alkalmazások több mint négy hónapja jelentek meg, és 250 ezer– egymillió esetben töltötték le őket. Az ESET figyelmeztetése nyomán az Android biztonsági csoportja eltávolította a hamis alkalmazásokat az áruházból.

Az Install Pokemon Go alkalmazás 10-50 ezer közötti áldozatot vonzott, a Guide & Cheats for Pokemon Go 100 és 500 közötti áldozatot ért el, és mind közül a legveszélyesebb, a Pokemon Go Ultimate ötszáz-ezer letöltést eredményezett. Ez utóbbi hasonlít a népszerű játék egy változatára, de a valódi funkciója rosszindulatú: szándékosan zárolja a képernyőt rögtön az indítás után. Sok esetben az újraindítás – ami egy intuitív megoldás a lefagyott képernyőre – nem elérhető, mert az alkalmazás lefedi az összes többit a rendszerrel egyetemben. A felhasználóknak az eszközeik újra indításához kell folyamodniuk, vagy úgy, hogy kiveszik az akkumulátort (amely készüléknél ez lehetséges), vagy az Android Device Manager használatával. Az újraindítás után az alkalmazás a háttérben láthatatlanul fut, és csendben pornóhirdetésekre kattint. Ahhoz, hogy megszabaduljon tőle, a felhasználónak a következőkre kell kattintania: Beállítások – > Alkalmazáskezelő -> PI Hálózat, majd manuálisan eltávolítania az applikációt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Már nyaralni sem tudunk internet nélkül

ked júl 19 , 2016
A magyarok hatvanöt százaléka hasznos eszköznek tekinti az internetet az üdülés megtervezésében, a nyaralás során nyolcvanhét százalék csatlakozik a világhálóra, a wifi elérés pedig negyvennyolc százalék számára fontos szempont a szálláshely kiválasztásakor — derül ki a PayPal felméréséből. Az internetes eszközök használatában a felmérésben részt vevő négy ország – Csehország, Görögország Lengyelország […]
túrista