EIT Health

Keresés

Az EIT Health a legkiválóbb egészségügyi innovátorok hálózata, melyet az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT), az Európai Unió egyik szerve támogat és mintegy 130 partnerrel rendelkezik. Határokon átnyúló együttműködésünk célja olyan új megoldások kidolgozása, amelyek lehetővé teszik az európai polgárok számára, hogy hosszabb és egészségesebb életet élhessenek.

Mivel az európai lakosság a krónikus betegségek és a multimorbiditás növekedése által támasztott kihívással áll szembe, és a technológia által kínált lehetőségek felhasználásán fáradozik, annak érdekében, hogy a kezelés, a megelőzés és az egészséges életmód terén túllépjenek a hagyományos megközelítéseken, gondolkodókra, újítókra és hatékony módszerekre van szüksége az innovatív egészségügyi megoldások piacra juttatásához.

Az egészségügy fejlődése

iránti elkötelezettségük a mentorálás, a finanszírozás és a kutatás támogatása terén betöltött proaktív szerepükben nyilvánul meg. Az EIT Health az egészségügyi innováció meghatározó szereplője, tevékenysége katalizátor szerepet tölt be több mint 2500 startup és scale-up vállalkozás támogatásával, hozzájárult ahhoz, hogy az EIT Health által támogatott startupok 1,9 milliárd eurónyi tőkebefektetésre legyenek érdemesek, valamint fontos szerepet játszik 113 egészségügyi megoldás piacképessé tételében és 49 ezer hallgató és szakember képzése fűződik a nevéhez.

Az EIT Health ezekre az igényekre kíván választ adni. Az EIT Health európai határokon átnyúlóan összeköti a kutatás, az oktatás és az üzleti élet releváns egészségügyi szereplőit, tehát a „tudásháromszög” minden oldalát bevonja, hogy metszéspontjában valósulhasson meg az innováció a polgárok javára.


Next Post

InnoStars

csü márc 14 , 2024
Keresés Search ShareTweetPinShareAz InnoStars az EIT Health hét földrajzi klaszterének egyike, amely Európa felét fedi le, beleértve Lengyelországot, Magyarországot, Olaszországot és Portugáliát, valamint az EIT regionális innovációs programjában szereplő további régiókat– a Balti államokat, Horvátországot, Szlovákiát, Csehországot, Szlovéniát, Görögországot és Romániát. Ezeket az országokat az európai innovációs eredménytábla (EIS) mérsékelt […]
ZX-81