Notórius internetes csalók ellen emeltek vádat

bortonA Pécsi Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat két férfival szemben, akik internetes hirdetés útján csapták be áldozataikat. A vádlottak még 2013. elején elhatározták, hogy internetes hirdetés útján – áldozataikat megtévesztve – próbálnak pénzt szerezni. A vádlottak valótlan adatokkal regisztrálták magukat internetes hirdetőoldalakon. A hirdetéseik során különböző termékeket kínáltak eladásra, mely termékekkel a vádlottak ténylegesen nem rendelkeztek, illetve beszerzésre sem volt lehetőségük.

A hirdetésre jelentkező sértetteknek megadták valamelyik hozzátartozójuk számlaszámát, ahova a leendő vevők az árú ellenértékét átutalták. Ezt követően azonban a vádlottak a termékeket az ügyfelek részére nem küldték meg, a későbbiek során számukra elérhetetlenné váltak. A vádlottak hirdetéseire az ország különböző pontján élő emberek jelentkeztek, az elkövetők összesen huszonegy személyt tévesztettek meg, az okozott kár meghaladja a nyolcszázezer forintot. A vádlottakkal szemben ugyanilyen jellegű bűncselekmények miatt az országban több bíróság illetve nyomozó hatóság előtt is folyamatban van eljárás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Új, üzleti nyomtatók a Canontól

sze szept 30 , 2015
A Canon négy új fekete-fehér és egy új színes A4-es nyomtatót mutatott be. Az új i-SENSYS LBP250 sorozatot, az imageRUNNER 1435P-t és az imageRUNNER ADVANCE C350P-t a kis- és közepes méretű vállalkozások felhasználási szokásaihoz igazítva tervezték. Az LBP250-es fekete-fehér lézernyomtató sorozat rengeteg olyan funkciót kínál, amelyek hasznosak az irodai környezetben, […]
ZX-81

És még ez is...