Neten a digitális Légifelvétel Archívum

terkepNagy-Britannia, Németország és Franciaország, valamint az Egyesült Államok után elkészült Magyarország digitális Légifotó Archívuma (www.legifelvetelarchivum.hu), amely az interneten is böngészhető. A Hadörténeti Intézet és számos múzeum, magángyűjtő és légi fényképész felvételeit adatbázisba szervező gyűjtemény folyamatosan bővül.

A gyűjtemény az egyes képek készítési dátumán, koordinátáin, készítési körülményein túl információt ad a felvételek feltalálási állapotáról, készítőiről, jogtulajdonosáról, valamint a felvételeken látható látványosságokról. Az archívum az Interspect Csoport közhasznú kezdeményezéseként jött létre, a felvételek megkeresése, feldolgozása és digitalizálása 2005-ben kezdődött.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Van olyan alkalmazás, amely megjósolja melyik csapat nyeri a vébét

pén jún 13 , 2014
A futballőrületben is rendszert kereső szurkolók a QlikView segítségével tudhatják meg a 2014-es brazíliai vb legvalószínűbb nyertesét. A svéd fejlesztésű alkalmazás a futballvilágbajnokságok eddigi statisztikáira építve számolja ki az egyes csoportok, illetve az egyenes kieséses szakasz várható eredményeit. A VB alkalmazás segítségével megnézhető az összes résztvevő csapatok statisztikáit, és ennek […]

Friss, ropogós