Jelszóhasználat: semmiből sem tanulunk

jelszoA Kaspersky felmérése szerint minden ötödik internet-felhasználó felételezi, hogy a jelszavai nem jelenthetnek értéket a kiberbűnözők számára, pedig sokszor a jelszavak jelentik a kulcsot a személyes adatainkhoz, a magánéletünkhöz vagy akár a pénzünkhöz is, és az elvesztésükkel járó következmények sokszor az ismerőseinket is érintik. Példának okáért egy feltört e-mail fiók lehetővé teszi a csaló számára, hogy hozzáférjen minden olyan felhasználói fiókhoz, amelyet az adott e-mail címmel regisztráltak, hiszen ide érkezik minden sikeres regisztrációról küldött értesítés, valamint a jelszóváltoztatási kérelmek jóváhagyásai is.

Egy közösségi oldal fiókjának feltörése arra ad lehetőséget, hogy spam hirdetéseket vagy rosszindulatú linkeket küldjenek szét. Egy webáruházhoz tartozó fiók jelszava pedig a pénzügyi adatok megszerzéséhez és az illető pénzének elköltéséhez vezet. Ennek ellenére, csak a válaszadók alig valamivel több, mint fele, 51 százaléka nevezte meg a jelszavait a legértékesebb adatai között, amiket semmiképp nem szeretne kiberbűnözők kezei közt tudni. Továbbá a megkérdezettek húsz százaléka nem látja úgy, hogy a kiberbűnözők számára bármi értéket rejthetnének az ő jelszavai.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Xerox olyan, mint a vadakat terelő juhász

hét ápr 27 , 2015
Az okosabb nyomtatás irányába terelné a vállalatokat a Xerox, legújabb fejlesztésükkel, a Print Awareness Tool névre keresztelt online megoldásukkal arra szeretné ösztönözni a vállalatokat és azok dolgozóit, hogy csökkentsék a felesleges nyomtatások számát, mert ezzel nem csupán a költségeiket tarthatják kordában, hanem a környezetüket is óvják. A Xerox európai kutatóközpontjában […]

Friss, ropogós