Egy Forma1 közvetítés számai

forma1A Magyar Nagydíj közvetítésének informatikai hátterét az Invitel biztosította: a kiemelt sávszélességet biztosító, redundáns – két irányból 43, illetve 62 km hosszú – sötétszálas optikai hálózatán futó közvetítésen keresztül valósult meg. A Hungaroring Sport Zrt. partnereként az Invitel 99 darab szimmetrikus internet-hozzáférést biztosított a helyszínen a sajtó munkatársai, illetve a versenyirányításon dolgozó felhasználók számára. Az újságírók a bővített wifi lefedettségű Médiacenter területén különböző sávszélességű szimmetrikus internet és wifi szolgáltatások közül választhattak, valamint három helyszínen összesen nyolc munkaállomás várta őket nyomtatási lehetőséggel, valamint teljes körű technikai támogatással. Az Invitel szükség esetén a helyszínen tizenöt-húsz percen belül létesített további LAN internetszolgáltatásokat.

Az ideérkező csapatok, szakemberek, sportvezetők, újságírók valamint üzleti partnerek összesen 290 infokommunikációs szolgáltatást vettek igénybe az Inviteltől a hétvége alatt: például 89 hangszolgáltatást és különböző sávszélességű – tíz, húsz vagy ötven megabites – internetszolgáltatásokat. Idén az egy ügyfélnek biztosított legmagasabb sávszélesség 1 Gbit/s volt. Az esetleges váratlan helyzetekre felkészülve az Invitel mérnök csapata – összesen 32 szakemberrel – idén is 24 órás ügyeletet tartott a teljes futam alatt, egészen addig, amíg az utolsó kamionok el nem hagyták a boxutcát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Nikon valami csodát művelt

pén aug 7 , 2015
ShareTweetPinShareA Nikon bemutatta legújabb nagy zoomos objektívjét, az AF-S NIKKOR 200-500mm f/5.6E ED VR-t, amely a gyártó szerint hihetetlen, 200-500 mm-es tartomány átfogására képes. Az állandó f/5.6 rekesz pedig egyenletes sebességet és kiváló mélységélesség-szabályozást tesz lehetővé a teljes zoomtartományban. A teljesítményre sem lehet panasz: optikai felépítése 19 elemből áll 12 […]

És még ez is...