Csaknem 18 százalékkal nőtt a félvezetők globális eladása az első negyedévben

diódaNőtt a félvezetők globális eladásából származó bevétel az első negyedévben negyedéves és éves összevetésben a világ vezető nemzetközi gyártóit tömörítő szövetség, a SIA adatai szerint.

A szervezet honlapjára felkerült adatok szerint az idén az első negyedévben 123,1 milliárd dollár értékben értékesítettek félvezetőket a világon, ami 17,8 százalékkal felülmúlta az egy évvel korábbit. A tavalyi negyedik negyedévvel összevetve 3,6 százalékkal nőttek a bevételek. Márciusban 41 milliárd dollárnyi chipet adtak el globálisan, 17,8 százalékkal nagyobb értékben tavaly márciushoz képest, az idén februárhoz viszonyítva pedig 3,7 százalék volt a növekmény. Februárhoz képest Észak- és Dél-Amerikában 0,6 százalékkal, Japánban 3,1 százalékkal, Európában 5,8 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni térségben (Kínát és Japánt leszámítva) 3,4 százalékkal, Kínában pedig 5,3 százalékkal nőtt az eladásból származó bevétel márciusban. Tavaly márciushoz képest Észak- és Dél-Amerikában 9,2 százalékkal, Kínában 25,6 százalékkal, Európában 8,7 százalékkal, Japánban 13 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni térségben (Kínát és Japánt leszámítva) pedig 19,6 százalékkal nőtt a bevétel. A SIA adatai szerint tavaly 439 milliárd dollár értékben értékesítettek chipeket világszerte, ami 6,5 százalékkal meghaladta az előző évit. A szövetség a chipeladások további növekedésére számít az idén.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Colonial Pipeline: elismerték a váltságdíj kifizetését

pén máj 21 , 2021
A Colonial Pipeline 4,4 millió dollár váltságdíjat fizetett a kiberbűnözőknek – mondta Joseph Blount, a vállalat vezérigazgatója a The Wall Street Journal című napilapnak adott interjújában. Blount szerint meg kellett hoznia ezt a döntést, figyelembe véve, hogy milyen kockázatokkal járhat az energetikai infrastruktúra egy ennyire fontos elemének leállítása. „Tudom, hogy […]
Colonial Pipeline

És még ez is...