Álomszerű árbevételt ért el az OTT-ONE Nyrt. az első félévben

ForintMűködésének eddigi legmagasabb árbevételét, csaknem hétmilliárd forintot ért el az idei első fél évben az OTT-ONE Nyrt., ez közel 5,5 milliárd forinttal haladja meg a tavalyi év azonos időszakának értékét – közölte a társaság.

A tájékoztatás szerint az árbevétel növekedésének hetven százalékát az egészségügyi termékek értékesítése tette ki. A közlemény idézi az OTT-ONE Nyrt. vezérigazgatóját, Májer Bálintot, aki azt mondta: a cég jól alkalmazkodott a megváltozott körülményekhez. A végrehajtott nagymértékű profiltisztítás negatívan befolyásolta egyes féléves számaikat, de hosszú távon egyértelműen segíteni fogja a növekedést. A jelentés alapján a társaság kamatok, adók és értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) az első fél évben 123 millió forint volt, 22 százalékkal kevesebb a tavalyi első félévinél. Az adózott eredmény 23,5 millió forint veszteséget mutatott a félév végén, szemben az előző év első fél évében elért csaknem 74 millió forintos nyereséggel.

A koronavírus-járvány tavaszi hulláma alatt a társaság 800 lélegeztetőgép, valamint egyéb egészségügyi felszerelés értékesítéséről írt alá megállapodást két állami szereplővel, a Külgazdasági és Külügyminisztériummal (KKM), valamint az Állami Egészségügyi Ellátó Központtal, összesen több mint 12,4 milliárd forint értékben – áll a közleményben. A KKM megrendelésére legyártott lélegeztetőgépeket és felszereléseket leszállították, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ által megrendelt eszközök esetében a megrendelés az év második felében fog teljesülni, ez további 7,7 milliárd forinttal növeli majd az OTT-ONE idei árbevételét – jelezte a vállalat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

London megkegyelmezett az Ubernek

csü okt 1 , 2020
Folytathatja tevékenységét a brit fővárosban az Uber, amelynek lejárt taxiszolgáltatási engedélyét a londoni közlekedési hatóság tavaly nem hosszabbította meg. A londoni tömegközlekedést irányító városházi szervezet, a Transport for London (TfL) tavaly novemberben közölte, hogy nem állít ki az Uber számára új szolgáltatási engedélyt, mivel úgy ítéli meg, hogy a cég […]
Uber

Friss, ropogós