Az IBM, ahol tud segít

felhoA lengyel oktatás felhőalapú fejlesztéseibe több projekten keresztül is bekapcsolódik az IBM. Wrocławban és az alsó-sziléziai régióban a műegyetemi felhő fejlesztése enged hozzáférést online tanmenetekhez és okosítja fel a számítástechnikai laborokat. Az IBM felhőtechnológiájára épülő megoldás célja, hogy igény szerint biztosítson hozzáférést oktatási anyagokhoz, valamint hogy okos és személyre szabott osztálytermeket építsen hallgatói köré. Az egyetem regionális felhőszolgáltató központként is szeretne működni, s ebben az átalakulásban veszi igénybe az IBM felhőmegoldását, amely az „infrastruktúra mint szolgáltatás” modellje szerint hosztolja az intézmény it-környezetét. A megoldásnak egyaránt része az infrastruktúra, az alkalmazás, a tároló és a hálózati automatizáció, amelyek egyetlen nyitott és bővíthető platformmá integrálnak.

„A felhőtechnológia az okos egyetemen nem pusztán a tudás elérhetőségét könnyíti meg, és a számtech labor fenntartási költségeit tartja kordában” – állítja Sepp Norbert, az IBM Magyarország hardver-szakértője. A gyakorlatban azt is jelentheti, hogy a felhőhöz csatlakozó munkaállomások mindig olyan tantermi környezetet hoznak létre a számítástechnikai laborban, amilyenre az adott helyzetben éppen szükség van. „A szünetekben a gépek például a soron következő tanóra igényének megfelelően újrakonfigurálják magukat, beállítják a szükséges környezetet, sőt, a munkacsoport onnan folytathatja a gyakorlatot, ahol legutóbb abbahagyta.”

Az IBM egy másik lengyelországi projektben ahhoz nyújt felhőalapú technológiát, hogy a lengyel kiadók egységes formátumban, könnyen hozzáférhetően kínálhassák a diákoknak tankönyveik e-változatait. A vállalat a Wydawnictwa Cyfrowe nevű digitális e-oktatási szolgáltatóval partnerségben a podrecznik.edu.pl címen hozza létre azt a felhőalapú platformot, ahol a kiadók terjeszthetik e-könyveiket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az LG piacra dobja az első 4K OLED tévéket

sze aug 27 , 2014
ShareTweetPinShareAz LG Electronics (LG) bejelentette, hogy megkezdi a világ első 4K-s, 3840×2160 pixel, azaz Ultra HD felbontású OLED TV-inek értékesítését. A 77, illetve 65 hüvelyk képátlójú (77EG9700, illetve 65EC9700) LG 4K OLED TV modellek a jelenleg elérhető legfejlettebb kijelző-technológiát kínálják, amely organikus fénykibocsátó diódákkal képez Ultra HD képminőséget, ívelt kijelzőpanelen. […]

És még ez is...