William Wells

Keresés

William Wells, 4iGWilliam Wells több mint 35 éves befektetési banki tapasztalattal rendelkezik, Közép- és Délkelet Európában dolgozik 1990 óta. Az elmúlt 18 évben a Rothschild & Co pénzügyi tanácsadó vállalat igazgatóságának alelnökeként és ügyvezető igazgatójaként a Közép- és Délkelet-Európa régió befektetési banki tevékenységéért volt felelős, jelenleg a vállalat főtanácsadója. Wells korábban a Bank of Americánál volt fúziók és felvásárlások (Mergers and Acquisitions – M&A) szakértő, aki a feltörekvő európai M&A tanácsadói munkáért volt felelős, előtte pedig az 1990-es évek elején Közép- és Kelet-Európában dolgozott a JP Morgannél és Schrodersnél is. Dolgozott a román kormánynak két áramszolgáltató és -elosztó privatizációjában. Dolgozott már Magyarországon is, a Rothschild befektetési bank szakértőjeként adott tanácsot a BAA plc-nek a Budapest Airport 1,3 milliárd fontos felvásárlásához. Wells az M&A, a finanszírozás és a tőkepiacok területén jelentős, régiós tapasztalattal rendelkezik.

Két közepes tőkeértékű regionális infrastrukturális alap befektetési bizottságának tagja. Emellett a londoni King’s College háborús tanulmányok tanszékének hallgatója, a háborús finanszírozást és a háború utáni helyreállítás finanszírozását tanulmányozza. Wells modern történelmet tanult az oxfordi egyetemen (Christ Church), és MBA diplomát szerzett a London Business School egyetemen. Ezenkívül tanult a sandhursti Királyi Katonai Akadémián, és hat évig szolgált – az Egyesült Királyságban és külföldön – a brit hadseregben. A szakember Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnökének felkérésére csatlakozik a tanácsadó testülethez.

A bolgár economedia.bg oldal szerint 2006-ban csatlakozott a Rothschildhez, és az 1990-es évek eleje óta Közép- és Délkelet-Európa fejlődő piacaira specializálódott. Kiterjedten dolgozott kormányokkal, közszektorbeli szervezetekkel, nemzetközi befektetőkkel és hazai vállalatokkal a privatizáció, az M&A, az elidegenítés, a tőkeátalakítás és a forrásbevonás terén. Ezt megelőzően az 1980-as évek végén számos jelentős brit privatizáción és vállalati ügyleten dolgozott. 1992-ben dolgozott először Bulgáriában, és tanácsot adott a British-American Tobacconak a Bulgartabak iránti korai érdeklődésében. Ezt követően számos befelé irányuló befektetéshez és értékesítéshez adott tanácsot Bulgáriában, akár önállóan, akár regionális lehetőségek részeként. Mielőtt befektetési banki tevékenységbe kezdett, hivatásos katona volt.

Tanulmányok
1970-75 Ampleforth College, Yorkshire
1976-79 Christ Church, Oxford. MA in Modern History
1979-80 RMA Sandhurst
1985-87 London Business School, MBA
2022-24 King’s College, London, MA in War Studies (part-time)
2024- King’s College London, War Studies Department, Doktori disszertáció a háború finanszírozásáról

Szakmai életút
1987-1998 Schroders, közép- és kelet-európai (KKE) vállalatfinanszírozási igazgató
1998-2002 JP Morgan Chase, ügyvezető igazgató és KKE vállalatfinanszírozási vezető
2002-2006 Bank of America, KKE piacokért felelős ügyvezető igazgató
2006-2022 Rothschild & Co., ügyvezető igazgató, a fúziós és felvásárlási üzletág Közép-Délkelet-Európáért felelős társvezetője
2022- Rothschild & Co., Szenior Tanácsadó
2024- A 4iG Csoprt tanácsadó testületének tagja


 

Next Post

Czakó Borbála

hét márc 4 , 2024
Keresés Search ShareTweetPinShareCzakó Borbála, a 4iG szakmai tanácsadó testületének elnöke. A Széchenyi István Műszaki Főiskola üzemmérnöki diplomájával a zsebében 1975-től 1983-ig a Volán Elektronika vállalatnál dolgozott, majd a Compack főosztályvezetője lett. 1991-ben az Egyesült Államokban pénzügyi szakirányú MBA-diplomát szerzett. Nem sokkal hazatérte után felkérték, hogy legyen az IFC, a Világbank […]
Czakó Borbála