FADGI

Keresés

A Federal Agencies Digital Guidelines Initiative (FADGI) az amerikai szövetségi ügynökségek által több mint egy évtizede indított közös projekt, amelynek a célja a történelmi, archív és kulturális tartalmak digitalizálására vonatkozó közös, fenntartható gyakorlatok és iránymutatások létrehozása, kommunikálása. Az prpjekt eredménye a legjobb gyakorlatok és iránymutatások objektív gyűjteménye, amelyek a digitalizálási tevékenységek technikai megalapozására használható.

A projekten belül két különálló munkacsoport működik: az egyik az állóképekkel, a másik az audiovizuális anyagokkal foglalkozik. Az állóképek munkacsoport erőfeszítései közös digitalizálási irányelveket dolgoznak ki olyan tartalmakra, mint a könyvek, kéziratok, térképek, fotónyomatok és negatívok. Az Audiovizuális munkacsoport elsődleges feladata a digitalizált és a digitális hangfelvételek, mozgóképek és mozgóképes filmek archiválásának technikai irányelveinek, módszereinek és gyakorlatának kidolgozása.


 

Tags:

Next Post

BillKiller

sze nov 22 , 2023
Keresés Search ShareTweetPinShareA BillKiller független hátterű magyar startup, amely a hazai és nemzetközi piacon egyedülálló módon, Android-okostelefonokon használható applikációjával lehetővé teszi, hogy a felhasználók valós telefonhasználati adataik alapján másodpercek alatt kalkulálják ki az igényeiknek leginkább megfelelő, legolcsóbb mobilcsomagot, majd az adott szolgáltató honlapján arra váltsanak. A céget Halmai Attila mérnök-informatikus […]
ZX-81