Így védekezhetsz a Kiberkrampuszok ellen

A karácsonyi ünnepi időszak kibertérben lévő veszélyei ellen indít figyelemfelhívó tudatosító kampányt a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete (NBSZ NKI).

Az intézet közleményében azt írta: az online kampány során, a következő napokban több it-biztonsági tanácsot publikálnak és minden adventi vasárnap egy a biztonságos internethasználattal foglalkozó kisfilmet tesznek közzé a https://nki.gov.hu/online-adventi-koszoru oldalon. A már elérhető kisfilm advent első vasárnapján az online vásárlásokkal és az azokhoz kapcsolódó online utalványokkal összefüggő veszélyekre figyelmeztetett. A következő vasárnapokon pedig olyan témákat dolgoznak fel az anyagok, mint például a vírusos karácsonyi üdvözlőlapok, csengőhangok, jótékonysági adománygyűjtő átverések, digitális eszközök, játékok ajándékozása. A videók – a veszélyekre való figyelmeztetések mellett – megelőző biztonsági tippeket és módszereket is tartalmaznak. Mindemellett december 23-án podcast-adással is készül a NBSZ NKI. Ez az online tér a közösségi média azon veszélyeire hívja majd fel a figyelmet, amelyek az ünnepi időszak során leselkedhetnek a felhasználókra. Az NBSZ NKI kiberbiztonsági tudatosító podcast adásai a https://kibertamadas.simplecast.com oldalon hallgathatók meg – olvasható a közleményben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kicsalt személyes adatokkal, rendelt mobilokat a kaposvári bűnbanda

vas dec 6 , 2020
A Kaposvári Járási Ügyészség minősített információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette, valamint több rendbeli személyes adattal visszaélés és hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat nyolc vádlottal szemben, akik jogosulatlanul felhasznált személyes adatokkal szervezetten, és tömegével csaltak ki értékes elektronikai eszközöket az egyik mobilszolgáltatótól. A vádlottak közül hatan 2018 nyarán elkezdtek […]
bilincs