Feltétellel ugyan, de engedélyezte a DIGI-nek az Invitel felvásárlását a GVH

Feltételek és kötelezettségek előírása mellett a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hozzájárult ahhoz, hogy a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. megszerezze az Invitel Távközlési Zrt.-t – közölte a hatóság.

A közlemény szerint a DIGI 2017. augusztus végén jelentette be a GVH-nak, hogy meg kívánja vásárolni az Invitelt. Az ügyben a GVH azért indított versenyfelügyeleti eljárást, mert felvetődött, hogy a tranzakció káros versenyhatásokkal járhat egyes érintett piacokon. Mindkét érintett vállalkozás a hazai vezetékes távközlési piac jelentős, országosan aktív szereplője, több százezer előfizetőnek nyújt vezetékes telefon-, internet-, vezetékes műsorterjesztési (TV) és egyéb szolgáltatásokat.

A DIGI-nek 16 településen kell értékesítenie a megszerzett Invitel hálózatait fél éven belül, ellenőrző biztos felügyelete mellett, valamint 25 településen kell kilépnie a tőle független vezetékes távközlési hálózatokra vonatkozó bérleti szerződésekből. A GVH az ügyet lezáró határozatában előírta a fenti utólagos feltételeket és kötelezettségeket, és megállapította, hogy ezek együttes teljesülése esetén kiküszöbölhető a verseny jelentős mértékű, az összefonódásból eredő csökkenése – közölte a versenyhivatal.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Fahatározó applikációt fejlesztett az Országos Erdészeti Egyesület

szo máj 12 , 2018
Fa Book néven, okostelefonon futtatható terepi fahatározó alkalmazást fejlesztett ki az Országos Erdészeti Egyesület, az ingyenesen letölthető program 111, a hazai erdőkben előforduló fa- és cserjefaj, illetve fajcsoport azonosításában nyújt segítséget – közölte az egyesület. A szervezet tájékoztatása szerint a vizuális meghatározást választva közérthető ikonok segítik a felismerés folyamatát. A […]