A kormány nem mégvédeni akarja a magyar polgárokat, hanem felkészíteni

Túlzóak azok a félelmek amelyek szerint a digitalizáció, valamint a robotika elterjedése kiváltja az emberi munkát, a tapasztalatok ugyanis világszerte azt mutatják, hogy a digitális átalakulás csupán másfajta munkavégzési lehetőséget teremt, új munkavállalói képességek elsajátítását teszi szükségességé.

Deutsch Tamás, a Digitális jólét program miniszterelnöki biztosa egy konferencián azt mondta, hogy azoknak a munkáját valóban kiváltja majd a robotika, akik nem rendelkeznek megfelelő digitális kompetenciákkal. A magyar munkavállalók háromnegyedének már most is szükséges valamilyen szintű digitális képességgel rendelkeznie munkája elvégzéséhez, az elvárt kompetenciák mértéke azonban rendkívül eltérő. A várakozások szerint a jövőben a munkavállalók 70-90 százaléka jelentős mértékben alkalmazza majd a digitális eszközöket munkájában – tette hozzá.

A robotok nem vehetik el a magyarok munkáját… pedig de

A kormány a digitális átalakulás folyamatában nem megvédeni akarja a magyar polgárokat, hanem felkészíteni a digitális forradalom lehetőségeire, felvértezni őket a megfelelő digitális ismeretekkel, tudással, készséggel. Az oktatási rendszer digitális átalakítása során éppen az az egyik fő szempont, hogy minderre esélyt teremtsen, egyebek között megfelelő eszközrendszer létrehozásával, az infrastruktúra kiépítésével és pedagógusok képzésével — mondta. Deutsch felidézte, hogy a digitális oktatási stratégia részeként 2018-ra minden oktatási intézményben szélessávú – legkevesebb másodpercenkénti 100 megabites garantált átviteli sebességű – internetelérés és wifi-lefedettség lesz. A megfelelő infratstruktúra kiépítése mellett 2017 elejétől indul a pedagógusok digitális kompetenciáit gyarapító térítésmentes képzés, valamint folyamatosan jelentős források biztosításával bővül majd a digitális tartalom is.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

CIB: a kkv-k még a digitalizáció elején tartanak

pén dec 9 , 2016
ShareTweetPinShareTízből csak egy kis- és középvállalkozás (kkv) tekinti magát digitálisan érettnek, a pénzügy az első terület, ahol a kezdő lépéseket megtették, itt 90 százalékuk alkalmaz valamilyen digitális megoldást – derül ki a CIB Bank és a TNS Hoffmann reprezentatív kutatásából. A kutatás keretében a 300 millió és 15 milliárd forint […]
IBM személyi számítógép

És még ez is...