Kutatók éjszakája: ingyen lehet robottal tekézni

robotRobottal tekézhetnek, a fényszínezéssel ismerkedhetnek és részesei lehetnek egy vállalatvezetési szimulációs játéknak a kutatók éjszakáján, pénteken a veszprémi Pannon Egyetemen — tájékoztatta az MTI-t az intézmény rektora. Gelencsér András elmondta, hogy Veszprémen kívül az egyetem két kampuszán, Nagykanizsán és Kőszegen, továbbá Zalaegerszegen is várják az érdeklődőket a tudomány világát bemutató programokra szeptember utolsó napján. A Mérnöki Karon láthatóvá tehetik a sugárzásokat, robotokkal tekézhetnek és ismerkedhetnek a molekuláris gasztronómiával.

A Műszaki Informatikai Kar laboratóriumaiban bemutatják a számítógépes látás korszerű technológiáit, ipari és mobilrobotokat lehet kipróbálni, valamint kiderül az is, hogyan fessük át a nappalinkat másodpercek alatt a fény segítségével — kecsegtetett Gelencsér. Hozzátette: a Nagykanizsai kampuszon laboreszközöket lehet majd kipróbálni, a Canis Maior csillagdában pedig csillaglesre várják az érdeklődőket. A Pannon Egyetem zalaegerszegi Mechatronikai Képzési és Kutatási Intézetében az intézmény legújabb kutatási eredményeit tárják a látogatók szeme elé, többek között a 3D-s nyomtatást mutatják be — közölte Gelencsér. Minden rendezvény ingyenesen látogatható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az ADATA bemutatta az ultravékony i-Memory AI920 flash meghajtóját

csü szept 29 , 2016
Az ADATA Technology bemutatta az i-Memory AI920 adattárolóját. A rendkívül kompakt és könnyű AI920 egyesíti az Apple MFi minősítésű Lightning és az USB 3.1 csatlakozókat a széleskörű használatért. Lehetővé teszi az iOS eszközünkön tárolt tartalmak egyszerű és gyors átvitelét az adatfájlok, film-feliratok, médiafájlok és fotók esetében egyaránt. Az AI920 támogatja […]