4iG: mindenki nyugodjon le, jól halad a T-Systems felvásárlásának előkészítése

Jól halad a T-Systems Magyarország Zrt. akvizíciójának előkészítése – jelentette ki Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. informatikai társaság elnök-vezérigazgatója.

Jászai elmondta: három hónap alatt lezárult a százmilliárd forint fölötti árbevétellel rendelkező és több ezer alkalmazottat foglalkoztató, a magyar it-piacon vezető vállalatának átvilágításának első szakasza. Most a megállapodások véglegesítése folyik az eladó Magyar Telekom Nyrt.-vel. Jászai tájékoztatása szerint a 4iG Nyrt. 2018-ban közel 15 milliárd forintos árbevételt ért el, azonban az idén már az első fél évben ugyanekkora volt a bevétel, egymilliárd forint fölötti pénzügyi és értékcsökkenési leírások előtti eredmény (EBITDA) mellett. A harmadik negyedévre vonatkozó, de csak novemberben nyilvánosságra kerülő adatok további erősödés mutatnak majd – jelezte.

Jászai szerint a T-Systems és további tranzakciók lezárása után – két-hároméves távlatban – a 4iG csoport akár 200-250 milliárd forint körüli árbevételt érhet majd el a jelenlegi eredményességi szint megtartásával. Jászai arról is beszélt, hogy a 4iG vállalati stratégiája részben saját technológiai fejlesztéseken alapul, ezért több kutatás-fejlesztési programban, technológiai együttműködésekben is szeretnének részt venni – például a fintech, vagy a blockchain – területén. A másik pillér a vállalat stratégiájában a nemzetközi terjeszkedés, több nemzetközi nagyvállalattal is tárgyalnak együttműködésről „a világ keleti és nyugati feléből” is – tette hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Négy oktatási intézmény nyert az MVM okosbútor-pályázatán

vas okt 20 , 2019
Az MVM Zrt. okosbútor-pályázatán 550 oktatási intézmény közül választották ki azt a négyet, ahol egyedi térbútorokat helyeznek ki. A vállalat közleménye szerint a szabadtéri, fából készült, napelemes, USB-aljzattal telefontöltésre is alkalmas, sötétben hangulatvilágítást adó művészeti alkotásnak is beillő okosbútorokat a gyomaendrődi Rózsahegyi Kálmán Általános Iskolának, a zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnáziumnak, […]
MVM okosbutor

És még ez is...