Orbán: 260 ezer munkavállaló digitális készségfejlesztése kezdődik

Több újítást dolgoz majd ki és indít el a kormány a szakmai képviseletekkel, mintegy 260 ezer munkavállaló digitális készségfejlesztését tervezik és kiemelt ösztöndíjat kapnak az informatikát tanulók – mondta Orbán Viktor.

A kormányfő elmondta, továbbfejlesztik a szakmunkás ösztöndíjrendszert, ezt a hiányszakmákban már megkezdték, és megnyitják a tanulószerződés lehetőségét is. A kormányfő azt javasolta a diákoknak, figyeljenek a gazdasági életre, mert a gazdaság igényei döntik el, ki fog már az iskolapadból elhelyezkedni és kinek az élete futhat esetleg egy rossz döntés miatt „vakvágányra”. A gazdaság ma azt üzeni, hogy modern, a digitális korszakra felkészült, jól képzett, az európai kultúra és munkaetika iránt elkötelezett emberekre lesz szükség, és több tízezer új informatikusra – jelentette ki Orbán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nővekedett a pc-k értékesítése Kelet-Közép-Európában

sze ápr 26 , 2017
ShareTweetPinShareAz első negyedévben nőtt a kelet-közép-európai régióban a személyi számítógépek értékesítése, ami az IDC piackutató vállalat legfrissebb elemzése szerint a közel-keleti és afrikai (MEA) térségben még csökkenő eladások figyelembe vételével együtt is a piac stabilizálódására utal. A kelet-közép-európai régióban (CEE) 4,5 százalékkal nőtt a hagyományos kivitelű (asztali, munkaállomás és notebook) […]
laptop

És még ez is...