Huawei: az okostelefonjaink minden funkciója működik… egyelőre

A Huawei ellen elrendelt amerikai szankciók mellett is használható minden meglévő funkciója a cég forgalomban lévő okostelefonjainak – közölte a Huawei Technologies Hungary Kft.

A közlemény szerint a Huawei legújabb 5G mobil távközlési berendezéseinek budapesti bemutatóján Nagy Ivett, a magyar leányvállalat végfelhasználói üzletágának marketingvezetője megerősítette: a felhasználóknál lévő készülékek, illetve minden, már forgalomban lévő készülék, és nemcsak a jelenleg magyarországi raktárkészleten lévők, hanem mindegyik, amelyik kereskedelmi forgalomban van, változatlanul megkapják a programfrissítéseket és a készülékek ezután is zavartalanul fognak működni. Hozzátette, hogy mindez érvényes a napokban Magyarországon bemutatott legújabb okostelefon modellre is. Megjegyezte ugyanakkor, hogy az Android operációs rendszer verzióváltásainak későbbi mikéntjéről még nincs információ. Ugyanígy nincsenek információk az Európában a jövőben elérhető új modellek választékáról sem. Nincsenek viszont arra utaló jelek sem, hogy egyes modellek ne lennének a jövőben elérhetőek Európában – mondta Nagy.

A kínai cég már számos áramkört és alkatrészt fejlesztett ki saját okostelefonjai számára, de a legfejlettebb technológiát képviselő alkatrészek terén amerikai beszállítóktól függ. A Huawei végfelhasználói készülékeinél az amerikai alkatrészarány valamivel 30 százalék alatt van, a kínai alkatrészarány pedig 22 százalék, míg a többi tajvani, európai és egyéb forrásból adódik össze.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Gion államtitkár szerint Magyarország digitális téren példaértékű modellekkel szolgál

vas máj 26 , 2019
Magyarország digitális téren is példaértékű modellekkel szolgál amellett, hogy gazdasági növekedésével az Európai Unió élvonalába tartozik – mondta Gion Gábor pénzügyekért felelős államtitkár a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) miniszteri értekezletét követően Párizsban. Az államtitkár kiemelte: a digitális megoldások alkalmazásában élen jár a magyar kormány. Az egyre több digitálisan […]

És még ez is...