Zyxel: így védekezhetsz a GoldenEye ellen

A Zyxel tűzfalprogramjának (ZyWALL USG) behatolásérzékelő és megelőző szolgáltatásait használva a GoldenEye zsarolóvírus terjedése három lépésben is megakadályozható.

A korábbi „WannaCry” rosszindulatú programhoz hasonlóan a „GoldenEye” is az EternalBlue-t használva tör be az MS17-010 sebezhetőségen keresztül a Windows-alapú munkaállomásokhoz és szerverekhez, kijátszva ezzel a jelenleg érvényben lévő hálózati védelmi rendszerek sokaságát. A Zyxel szerint a megfelelő tűzfalcsomag használatával akár már három lépésben is kiszűrhető és megelőzhető lenne a súlyos károkozás.

1. Ha eddig még nem tette meg, alkalmazza a Microsoft MS17-010 javítócsomagot a Microsoft rendszerében.
2. Engedélyezze az Intrusion Detection and Prevention (IDP) szolgáltatást.
3. Engedélyezze az Anti-Virus/Anti-Malware szolgáltatást.

Ha a ZyWALL USG készüléke a ZLD 4.20 vagy 4.25 firmware verzióján fut, győződjön meg róla, hogy az IDP frissítésre került a 3.2.4.055-es, vagy még újabb típusra. Ha eszközét a Microsoft MS17-010 jellemzőn keresztül éri támadás, az IDP szolgáltatás észleli azt, és megkezdi védelmi tevékenységét. A Gateway Anti-Virus az első belépési pontján elkapja a kártékony programokat és megakadályozza elterjedésüket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Fiatal Youtube-vloggerek interjúvolták az ország vezetőjét

szo aug 19 , 2017
Németországban négy fiatal Youtube-vlogger kapott arra lehetőséget, hogy Angela Merkelt kérdezze egy a videómegosztó portálon élőben közvetített interjúban. A beszélgetés témái között szerepelt az oktatás, a társadalmi igazságosság, az autóipar és az Air Berlin légitársaság jövője, valamint olyan nemzetközi problémák, mint Németország és Törökország viszonya vagy az Egyesült Államok és […]