Zuckerberg is a hallgatóságához igazítja a mondandóját

Az Európai Uniónak vezető szerepet kell betöltenie a technikai óriásvállalatok szabályozásának kialakításban – nyilatkozta Mark Zuckerberg. Hozzátette: “Sok országban azt gondolják, hogy a kínai modell működik, és így kormányuk is nagyobb ellenőrzéshez juthat. Én viszont úgy gondolom, hogy igen veszélyes lenne, ha több országban hasonló szabályozást vezetnének be”. Elmondta továbbá, hogy technológiai óriásvállalatoknak szüksége van egy olyan “egyértelmű szabályozási keretre, amely a nyugati demokratikus országokból származik és az egész világon szabvánnyá válhat”. A hamis hírek, a dezinformációk és az online gyűlöletbeszéd és terrorizmus elleni harccal kapcsolatban a vezérigazgató megjegyezte, hogy a Facebook nem dönthet a tartalomszabályozásról, ehhez kormányzati segítség van szüksége.

Thierry Breton belső piacért felelős uniós biztos szerint a technikai nagyvállaltoknak alkalmazkodniuk kell az uniós szabályokhoz. “Ha a technológiai platformok a jövőben is fontos szerephez akarnak jutni, akkor meg kell tanulniuk, hogy velünk is tárgyaljanak. A biztos arra is felhívta az óriásvállalatok figyelmét, hogy fizessék be adóikat, és ne adóparadicsomokba mentsék ki a megszerzett profitot. Breton hangsúlyozta, hogy Európában demokratikus érték a dezinformációk és félretájékoztatás elleni harc. “Csak azért mert valami nincs megtiltva, nem azt jelenti, hogy engedélyezve van” – tette hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Google szolgáltatásokkal jön a HONOR 9X Lite

sze máj 20 , 2020
Új Honor készülékek érkeznek Magyarországra. A Honor 9X Lite 6,5”-es FullView kijelzője az előlap 91 százalékát foglalja el, és szemkímélő móddal is rendelkezik. A készülék hátlapján 48 MP-es f/1,8 rekeszértékű főkamerát találunk, amit egy 2 MP-es mélységélességet segítő lencse egészít ki a bokeh stílusú fotókért. Az előlapi kamera 8 MP-es, […]

Friss, ropogós