Zsarolják a Stadlert

Támadás érte a vasúti járműgyártó Stadler cég nemzetközi informatikai rendszerét, az ügyben hatósági és átfogó vállalati nyomozás zajlik — közölte a vállalatcsoport sajtóosztálya.

Hangsúlyozták, hogy az érintett rendszerek újraindítása folyamatban van, a koronavírus okozta járványhelyzet és a kibertámadás ellenére az új járművek gyártása, a járművek karbantartása továbbra is biztosított. A tájékoztatás szerint a cég belső ellenőrzési rendszere feltárta, hogy a cégcsoport informatikai hálózatát rosszindulatú szoftvertámadás érte, amely nagy valószínűséggel adatszivárgáshoz vezetett, a nagyságrend meghatározásához további vizsgálat szükséges. A szükséges biztonsági intézkedéseket azonnal megtették, az ügy kezelésébe külső szakértőkből álló csapatot, illetve az illetékes hatóságokat vontak be. A társaság biztonsági mentései teljes egészében hozzáférhetők és működőképesek. Az elkövetők a Stadlertől nagy mennyiségű pénzt követelnek, és azzal fenyegetik a vállalatcsoportot, hogy a megszerzett adatok nyilvánosságra hozatalával károkat okoznak a társaságnak és munkavállalóinak egyaránt – ismertették a közleményben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

COVIDEA: ötletből nincs hiány

ked máj 12 , 2020
Több mint 450 ötlet és projektjavaslat érkezett a “COVIDEA” online pályázatra – közölte a Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). A közleményben azt írták, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal az ITM szakpolitikai támogatásával áprilisban hirdette meg a COVIDEA ötlet- és startupversenyt. A kiírók a koronavírus által előidézett rendkívüli helyzetben […]
vírus