Zöld sasok: flottát vált az Invitel Csoport

Az Invitel Csoport úgy döntött, hogy 2016 második felében megújítja teljes gépjárműparkját.

Az Invitel Csoportnál a fenntarthatóság iránti elkötelezettség nemcsak abban nyilvánul meg, hogy a jelenleg elérhető legkorszerűbb motorokkal szerelt gépjárműveket szerzi be a társaság, hanem a teljes flotta kialakításában és üzemeltetésében is új szintre lép az Invitel, a hatékonyságot, a felhasználók biztonságát, valamint a használat célját állítva középpontba. A flottacsere összességében akár 10 százalékos üzemanyag-megtakarítást eredményezhet a cégcsoport számára.

A fenntarthatóság komplex követelményét szem előtt tartva az Invitel Csoport 2016 második felében megkezdte mintegy 400 gépjárműből álló flottájának, teljes körű cseréjét. A megújítás a teljes cégcsoportra kiterjedt, így az Invitel Távközlési Zrt.-re és az Invitech Solutions Zrt.-re egyaránt. A több körös tender eredményeként kiválasztott új gépjárművek mindegyike eleget tesz a legszigorúbb környezetvédelmi követelményeknek. Az Euro 6-os motorral szerelt modellek azonos futásteljesítmény mellett is lényegesen alacsonyabb károsanyag-kibocsátást eredményeznek a jelentős mértékű üzemanyag-megtakarítás mellett, mely átlagosan gépjárművenként mintegy 0,7 liter/100 km. Ez akár tíz százalékos üzemanyag-megtakarítást hozhat a cégcsoportnál. Összességében az Invitel Csoport számításai szerint a flottacsere azonos futásteljesítmény mellett mintegy 40-60 ezer liter üzemanyag-megtakarítást eredményez évente.

„Az Invitel Csoport élen jár az olyan megoldások nyújtásában, melyek a vállalatok versenyképességének növelése mellett az adott társaság hatékonyabb költség-gazdálkodását és munkáltatói szerepvállalását segítik. Üzleti filozófiánk, hogy saját gyakorlatunkon keresztül is példát szeretnénk mutatni más hazai nagyvállalatok számára. Ahogy üzleti folyamatainkban is a leghatékonyabb megoldásokat alkalmazzuk, úgy a gépjárműflottánk kialakításában is ezt a szemléletet kívántuk érvényre juttatni” – mondta Budai J. Gergő, az Invitel Csoport vezérigazgató-helyettese.

A gépjárműflotta megújítása nemcsak a korszerűbb motorok révén eredményez jelentős környezeti terhelés-csökkentést. Az Invitel Csoport a tendert is úgy írta ki, hogy a beszerzendő gépjárművek a tényleges használati módhoz leginkább illeszkedő típusok legyenek. Ahol például a használat nem indokolta a nagyobb rakodóteret, ott a flotta dobozos autóit kisebb rakterű autókra váltották. Emellett a korábbi 41-ről 13-ra csökkentették a flottán belüli járműtípusok számát, melyek a tenderen győztes három vezető autómárka, a VW konszern, a Ford és a Toyota típusai közül kerülnek ki. A márkák kiválasztásánál az elsődleges szempont a teljes várható futamidő alatt modellezett várható össz-üzemeltetési költség és várható károsanyag-kibocsátás volt, ezek együttes minimuma alapján kerültek kiválasztásra a gépjárművek.

A gépjárművek felszereltségének optimalizálása keretében fontos mérlegelési szempontot jelentett a magasabb biztonsági színvonal, a gépjárműveket használó munkavállalók védelmének követelménye is amellett, hogy a jellegzetes használati módokhoz leginkább illeszkedő típusokat választottak ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az LG új középkategóriás okostelefonokat is bemutat a CES-en

hét jan 2 , 2017
Az LG Electronics (LG) négy új, a K sorozatba tartozó középkategóriás okostelefont, valamint a vadonatúj Stylus 3 készüléket mutatja be a 2017-es CES-en, Las Vegasban. A vállalat ezekkel az új modellekkel erősíti jelenlétét ebben a lendületesen növekvő mobilpiaci szegmensben. Az új mobileszközök olyan, eddig az LG prémium kategóriás telefonjait jellemző […]

Friss, ropogós