Zalaegerszegen is tájékozottak lesznek az utasok

BalaiczZoltanA helyi járatú autóbuszok közlekedését nyomon követő és valós időben bemutató utastájékoztató rendszert építenek ki Zalaegerszegen, ahol tíz helyszínen 34 autóbusz adatait mutatják az újonnan felállítandó jelzőtáblák. A mintegy 190 millió forint értékű beruházás csütörtöki aláírásakor Balaicz Zoltán polgármester elmondta: Zalaegerszeg és Győr önkormányzata, valamint a Vasi Volán még 2013-ban pályázott sikerrel a közösségi közlekedés fejlesztését szolgáló közös projektekkel.

A projekt keretében Zalaegerszeg az utastájékoztató és forgalomirányító rendszer megvalósítására összesen mintegy 300 millió forintot nyert, a beruházások legnagyobb eleme a mostani, amelynek kivitelezéséről a T-Systems Magyarország Zrt.-vel kötött a város megállapodást. Farkas Renáta, a közbeszerzésen nyertes T-Systems üzletág-igazgatója az aláírás alkalmából arról beszélt, hogy a társaság már országszerte 3300 autóbuszt és 440 megállóhelyet szerelt fel az infokomminkációs rendszerével az eddig megvalósított 15 projekt keretében. Zalaegerszegen nyolc hónapon belül alakítják ki a forgalomirányító és utastájékoztató rendszert, amelyet ősztől használhatnak majd a közlekedők.

A pályázati keretből már felújították és akadálymentesítették a zalaegerszegi autóbusz-pályaudvar vizesblokkját, wifi-hálózatot építettek ki, valamint hat autóbuszöblöt is korszerűsítettek, ahol vakokat és gyengén látókat segítő burkolati jeleket is elhelyeztek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Megérkeztek a Cintiq 27QHD táblamonitorok

ked jan 27 , 2015
A szoftver.hu, a WACOM Europe magyarországi disztribútora bejelentette, hogy megérkeztek a legújabb, elődeit méretben és tudásban is felülmúló Wacom Cintiq 27QHD táblamonitorok. A szintén új terméknek számító Cintiq Companion 2. szériájával ellentétben ezeknél a táblagigászoknál nem a kompakt méret és mobilitás volt a szempont, hanem a minden felhasználói igényt kielégítő, […]

Friss, ropogós