Zalaegerszegen bukott le a telefonmaffia

Az ország 17 megyéjében vásárolt hamis cégiratokkal mintegy ötszáz prémiumkategóriás mobiltelefont egy jól szervezett bűnbanda, amelynek tagjai csaknem 40 millió forintos kárt okoztak a szolgáltatóknak – közölte a nyomozást lezáró sajtótájékoztatóján Zalaegerszegen a városi rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője. Németh Attila a főként budapestiekből álló bűnözői kör ellen folytatott nyomozásról elmondta: az elkövetők 55 cég és vezetőik valós adatait felhasználva, hamisított iratokkal és pecsétekkel 115 esetben vásároltak két távközlési cég üzleteiben.

Az ügy 15 gyanúsítottja 2011 októberétől idén január végéig, Győrtől Makóig. 17 megyében 477 darab telefont vásárolt meg olcsón és adott tovább orgazdáknak, amivel 39 millió forintos kárt okozott a szolgáltatóknak. Az osztályvezető elmondta: januárban, egy gyanús zalaegerszegi telefonvásárlás kapcsán tudták felgöngyölíteni a szálakat. Egy 29 éves vecsési férfi két nagy értékű telefont akart megvásárolni hamis cégpapírokkal a zalai megyeszékhely egyik üzletében, de a rendőrségre érkezett jelzés alapján elfogták. A csalók módszere az volt, hogy a valósnak tűnő dokumentumokkal két távközlési szolgáltató üzleteiben a legdrágább havidíjú üzleti csomagot kérték, hogy a legalacsonyabb áron szerezzék meg a prémium kategóriás készülékeket. Ezeket még aznap Budapesten értékesítették a valós érték mintegy 50-60 százalékáért.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az NMHH: fegyelmezi a UPC-t

ked szept 11 , 2012
ShareTweetPinShare  A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatala (NMHH) az emelt díjas számok használata tárgyában végzett piacfelügyeleti ellenőrzés során megállapította, hogy a UPC Magyarország Telekommunikációs Kft. a helyhez kötött telefonszolgáltatás nyújtása keretében az emelt díjas díjkorlátos szolgáltatás esetében a hívó fél által fizetendő legmagasabb díjat meghaladó mértékű díjak felszámítása miatt […]
ZX-81

És még ez is...