Xerox: nyomtass okostelefont!


A magyar származású fejlesztő, Janos Veres vezetésével a Xerox amerikai kutatóközpontjában, a PARC-ban olyan 3D-s nyomtatási eljárás kifejlesztésén dolgoznak, amely lehetővé tenné a jövőben, hogy az okos eszközeit – technikai, vagy formai kötöttségek megtartása nélkül – bárki a saját elképzelése, fantáziája szerint készíthesse el. Jelenleg az elektronikával működő okos eszközök döntő részét mindenhol a meglévő merev sablonok alapján és fix alkotóelemek beépítésével gyártják le. A Xerox szakemberei ellenben olyan 3D-s nyomtatási folyamat kifejlesztésére koncentrálnak, ami az okos tinta használatával nem csupán változtatható színeket, formákat készít, hanem szabadon alakítható, elektronikus funkciókkal ellátott komponenseket is. A kutatók most azon dolgoznak, hogy kialakítsák a 3D-ben nyomtatható, rugalmasan formázható hibrid elektronikát. A nyomtatott áramkörök jelentik az elektronikai alkatrészek alapját, ezért azok flexibilissé tétele, formálhatósága, egyéni preferenciák szerinti tervezhetősége kulcsfontosságú lesz az új generációs okos szerkezetek jövőbeni gyártásához.

“Legyen szó telefonról, számítógépről, hordható berendezésekről, autóipari alkatrészekről, érzékelőkről, elemekről, vagy éppen akkumulátorokról a 3D-s nyomtatási eljárásunkkal a jövőben bármit képesek leszünk előállítani, az egyedi szempontok figyelembevételével, és mindezeket bármilyen komplexitással” — fejtette ki Veres.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ingyen kapja a vasat, aki három éves licencet vásárol

ked jún 28 , 2016
A Sophos Security Heartbeat szívdobbanásnyi idő alatt érzékeli, ha a tűzfal mentén gyanús tevékenységek zajlanak. Titkosított csatornákon keresztül érkezik információ az azonnali reagáláshoz. Az it-szakemberek korábban idejük nagy részét a sebezhetőségek és a gyanús folyamatok felfedezésével töltötték, ám ebben az esetben a tűzfal riasztása után rendelkezésre áll a számítógép neve, […]