Wojciech Wiewiórowskit nevezték ki európai adatvédelmi biztosnak

1

Az európai uniós tagállamok kormányait tömörítő tanács ötéves hivatali időre Wojciech Wiewiórowskit nevezte ki európai adatvédelmi biztossá – közölte az uniós szervezet. A lengyel Wiewiórowski 2014 óta az európai adatvédelmi biztos helyettese volt. Ezt megelőzően – 2010-től kezdődően – a lengyel adatvédelmi hatóságnál volt a személyes adatok védelmével foglalkozó főfelügyelő. Az európai adatvédelmi biztos az Európai Unió független adatvédelmi hatósága. Fő feladata a személyes adatok védelme az egyének személyes adatainak az uniós intézmények általi kezelésekor, valamint tanácsadás az intézmények számára az ilyen adatok kezelésével kapcsolatos minden kérdésben. Az európai adatvédelmi biztos emellett szorosan együttműködik a nemzeti felügyeleti hatóságokkal és más felügyeleti szervekkel annak érdekében, hogy a személyes adatok védelme minél egységesebb módon történjen. Wiewiórowski kinevezésről az uniós tanács és az Európai Parlament közös megegyezéssel határozott.


 

One thought on “Wojciech Wiewiórowskit nevezték ki európai adatvédelmi biztosnak

  1. A MTelekom felhasználói mozgásadatainak értékesítésével kezdheti is a vizsgálatait. (persze csak ha nem fél a BBB minősítéstől: büdös brüsszeli bürokrata)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

MÁV mobilalkalmazás: bérletvásárlás kipipálva

pén dec 13 , 2019
ShareTweetPinShareA menetjegyek mellett már bérletet is lehet váltani a MÁV-applikáción keresztül: az új funkció kezdetben az Android operációs rendszert használó eszközökkel érhető el, az iOS-t használók pedig várhatóan február 15-től vehetik igénybe az új szolgáltatást – közölte a MÁV-Start. A MÁV applikációban megválthatók a kizárólag a MÁV-Start szolgáltatási területére érvényes […]
MÁV app

És még ez is...