Wikipedia: Donald Rumsfeld “egy földönkívüli hüllő, aki mexikói csecsemőket eszik”

wikipediaA Wikipedia üzemeltetői megtiltották pénteken, hogy az amerikai képviselőház gépeiről szerkesszék az online enciklopédiát, miután a napokban a törvényhozáshoz köthető ip-címekről számos bejegyzést erősen kifogásolható tartalommal egészítettek ki. A congressedits nevű Twitter-mikroblog által követett változtatások egy részével politikusokat vagy cégeket akartak lejáratni a szabadon szerkeszthető enciklopédia oldalain. Egyes átírások azonban teljesen komolytalanok, azokat minden bizonnyal humornak szánták elkövetőik.

Donald Rumsfeld korábbi védelmi miniszter Wikipedia-oldalára például azt írták, hogy a politikus “egy földönkívüli hüllő, aki mexikói csecsemőket eszik”. John F. Kennedy néhai amerikai elnök meggyilkolásáról pedig azt állították, hogy azt Fidel Castro kubai vezető rendelte el. Szintén Kubát okolták az internetes “vandálok” a Holdra szállás valódiságát kétségbe vonó összeesküvés-elméletek terjesztésével. A Wikipedia közlése szerint két-három ember felelős a változtatásokért, de a biztonság kedvéért tíz napig az amerikai kongresszus egyik gépéről sem lesz majd anonim módon szerkeszthető az enciklopédia — írja az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Gartner az első helyre sorolta az Ericssont

hét júl 28 , 2014
A Gartner szerint az Ericsson a világelső kommunikációs megoldásszállító a 2013-as globális piaci részesedési jelentésében. A jelentés szerint az Ericsson piaci részesedése alapján is vezető a kommunikációs megoldásszállítók között. A szolgáltatói hálózati infrastruktúrát és a távközlési üzemeltetés-irányítási rendszereket (OSS, BSS) kombináló és a hálózati infrastruktúra szolgáltatások piaci részesedéseit is figyelembe […]
antenna

Friss, ropogós