Washington kínai támadások veszélyére figyelmezteti az amerikai egészségügyet

Kínai hackertámadások veszélyére figyelmeztette az amerikai egészségügyet szerdán az Egyesült Államok belbiztonsági minisztériuma és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI). A tárca és az FBI kiberbiztonsággal foglalkozó részlegei szerint Kína “valószínű célkeresztjében” vannak az ország azon intézményei – kórházak, kutatóintézetek, egészségügyi szolgáltatók, patikák -, amelyek a koronavírus-járványra adandó válasszal foglalkoznak. “Kína próbálkozásai komoly fenyegetést jelentenek” — fogalmaztak a szerdai közleményben, jelezve, hogy a lehetséges érintetteknek “meg kell tenniük a szükséges lépéseket (számítógépes) rendszereik védelmében”. Egyben felszólították ezen intézményeket, hogy bármilyen gyanús jelről azonnal tájékoztassák az illetékes szerveket.

Kifejtették, hogy az amerikai hatóságok a kínai kormányzathoz köthető “kiberszereplőket és nem hagyományos adathalászokat figyeltek meg, amint értékes szellemi tulajdont és adatokat próbáltak törvénytelenül megszerezni oltóanyagokkal, gyógymódokkal és vírustesztekkel kapcsolatban”. Mindez a kommüniké szerint “veszélybe sodorja a biztonságos és hatékony kezelési lehetőségeket”. Amerikai sajtójelentések szerint az utóbbi napokban többször is felhívták a figyelmet arra, hogy kínai hackerek megpróbálnak hozzáférni a Covid-19-re vonatkozó amerikai kutatásokhoz. Washingtoni tisztségviselők többször jelezték a nyilvánosság előtt is, hogy egyre több számítógépes támadás ér kormányzati hivatalokat és egészségügyi intézményeket egyes országok és bűnözői csoportok részéről.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Magyarországon a vészhelyzet után is hasznositható lenne egy dán újítás

pén máj 15 , 2020
Az Aarhus GF egy olyan digitális újítással készül a dán labdarúgó-bajnokság újraindítására, amelynek segítségével futballmérkőzésre emlékeztető hangulatot teremthet zárt kapus rendezés esetén is. Május végén az Aarhus GF-Randers FC találkozóval folytatódik a dán élvonal, amely több mint két hónapig szünetel a koronavírus-járvány miatt. A hazai klub honlapjának beszámolója szerint a […]
stadion

Friss, ropogós