Volt brit miniszterelnök-helyettes lett a Facebook globális kommunikációs vezetője

Nick Clegg volt brit miniszterelnök-helyettest nevezte ki globális kommunikációs részlegének vezetőjévé a Facebook. Clegg alelnöki rangot is kapott. A Financial Times értékelése szerint Clegg kinevezése legalább akkora meglepetést okozhatott brit belpolitikai körükben, mint a Szilícium-völgyben, mivel az amerikai technológiai ágazat fellegvárában kevés egykori európai politikusnak jutott ilyen magas beosztású vezető szerep. A lap szerint Clegg kinevezése arra vallhat, hogy a Facebook megpróbálja erősíteni kapcsolatait Brüsszellel, tekintettel az Európai Unió által a legutóbbi idők botrányai nyomán kilátásba helyezett szabályozási szigorításokra.

Az 51 éves Clegg a Liberális Demokraták vezetőjeként kötött koalíciós szerződést a 2010-es nagy-britanniai parlamenti választások után David Cameronnal, a Konzervatív Párt akkori vezetőjével. Cameron a közös kormány miniszterelnöke lett, Clegg pedig miniszterelnök-helyettesi rangban képviselte a liberálisokat a koalícióban a 2015-ös újabb választásokig, amely után a konzervatívok önállóan tudtak új kormányt alakítani. Clegg 1999-től öt évig az Európai Parlament tagja volt, és egy időben az Európai Bizottság nemzetközi kereskedelmi tárgyalójaként is tevékenykedett.

Next Post

Izraeli it-cégek kémprogramjai segítik a diktatúrákat

ked okt 23 , 2018
Izraeli információtechnológiai (IT) cégek civileket megfigyelő kémprogramjai segítik a diktatúrákat világszerte – áll a Háárec oknyomozó riportjában. Izrael a világ egyik legfontosabb kémprogram fejlesztője és exportőre, az izraeli szoftverek segítségével a világ számos pontján követnek nyomon és lepleznek le ellenzékieket, kisebbségeket, vagy szexuális szokásaik miatt üldözötteket. Noha az izraeli vállalatok […]

Friss, ropogós