Vodafone: Siófokon is elindult az 5G

VodafoneA Vodafone bekapcsolta siófoki 5G bázisállomásait, így mostantól a városban elérhető a Vodafone 5G szolgáltatása.

Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország vezérigazgató-helyettese, az igazgatóság alelnöke arról számolt be, hogy bekapcsolták siófoki bázisállomásaikon az 5G szolgáltatást, így a városban mostantól elérhető az újgenerációs mobilhálózat az arra alkalmas készülékeken. Hozzátette: a vállalat kiemelten kezeli a balatoni régiót, az utóbbi években folyamatosan fejlesztették a hálózatot a térségben. A terveik szerint az 5G előnyeit szeptembertől a teljes balatoni térség megtapasztalhatja, az itteni bázisállomásaikat addig felkészítik a 700 megahertzes sáv fogadására. Az alelnök elmondta: a siófoki állomások már a márciusi 5G frekvencia aukción elnyert 3500 MHz-es frekvenciasávot használják. A Vodafone Balaton körül lévő bázisállomásainak fejlesztésével a tó és a partvonal egészén elérhető lesz az 5G szolgáltatás az arra alkalmas készülékekkel.

A tervek szerint szeptember elejétől lesz elérhető a 700 megahertzen futó 5G szolgáltatás, amikor az NMHH elérhetővé teszi a Vodafone számára is a 700MHz-es sávot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Vodafone: chatbot funkcióval bővült az ÉletMentő applikáció

szo aug 8 , 2020
A Vodafone Magyarország Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) ÉletMentő applikációja chatbot funkcióval bővült, ami gyorsabb és hatékonyabb segítséget nyújt, emellett az elsősegélynyújtást is támogatja. Csató Gábor elmondta: jelenleg már az üzleti és a mesterséges intelligencia elemeit is használják az életmentés számos területén, köztük a Vodafone Magyarország Alapítvánnyal idén januárban […]
ÉletMentő app

Friss, ropogós