Viszik a Dual SIM-es okostelefonokat, mintha ingyen adnák

sim-kartyaAz eMAG közel egyéves létezése óta a legnagyobb számban eladott mobiltelefonok listáján az első három helyen kétkártyás készülékek szerepelnek. Ez a három annyira kiemelkedik a mezőnyből, hogy belőlük értékesítették az összes eladott mobiltelefonok felét, szemben a további hét helyezettel. A 2014. január és szeptember közötti időszakot tekintve pedig a teljes értékesített darabszám 46 százaléka Dual SIM-es készülék, amit értékben kifejezve 36 százalékot jelent. A vásárlások értékét tekintve 2014-ben az oldalon a legnépszerűbb márkák sorrendben a Samsung, a Nokia, az LG, és a Sony, a vásárlások számát tekintve pedig a Samsung, a Nokia, az Allview és a Sony. Ha az operációs rendszereket vizsgáljuk, az Android rendszerrel rendelkező telefonokat értékesítettek a legnagyobb számban a webáruházban (64 százalék), ezt követi az iOS és a Windows. Mindezek ellenére a webáruházban jelenleg legnagyobb értékben eladott mobiltelefon model a 16 GB-os Apple iPhone 5S.

Az eMAG által idén értékesített okostelefonok 31 százaléka négyhüvelykes kijelzővel rendelkezik, így ez a méret tekinthető a legnépszerűbbnek. A népszerűségi listán ezt követi a 4,3” (11 százalék) és az 5” (9 százalék) kijelzőméret. Az eMAG kínálatában elérhető legkisebb – alig 1,4 hüvelykes – kijelzővel a Nokia 105 rendelkezik. Ezen a hagyományos telefonon így kisebb képet látunk, mint a most bemutatott Apple Watch okosórán! A skála másik végén az LG G3 phablet található, a maga 5,5 hüvelykjével. Akinek pedig nem elég az egy kijelző, az érdekesnek találhatja a YotaPhone-t, amelynek hátlapjára egy e-bookokból már jól ismert E-Ink kijelző került, ami csak akkor fogyaszt áramot, ha a megjelenített kép változik.

Érdekes tendencia a kereslet alakulásában a Kínából és Indiából származó, jó ár/érték arányú okostelefonok népszerűségének növekedése. Ezek az új gyártóktól származó készülékek akár fél-, vagy harmadáron képesek megközelítőleg azonos teljesítményt nyújtani, mint a vezető világmárkák csúcsmodelljei.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A cingár tolvaj esete az informatikával

szo okt 4 , 2014
A Győri Rendőrkapitányság lopás miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint 2014. szeptember 19-én 1 óra 51 perc körüli időben a mellékelt – biztonsági kamera által készített – képen látható ismeretlen férfi, egy Győr-Belvárosi üzletből számítástechnikai eszközöket és kiegészítőket tulajdonított el. A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfi vékony testalkatú, […]
tolvaj