Visszavág a Huawei: szabadalmi pert indít a Verizon ellen

A Huawei Technologies szabadalmi jogsértésért pert indít az egyik legnagyobb amerikai technológiai és kommunikációs szolgáltató, a Verizon ellen egy texasi kerületi bíróságon — jelentette be a Huawei Technologies Hungary Kft. Keresetében a Huawei kompenzációt vár a Verizontól olyan szabadalmaztatott technológiák használatáért, amelyeket a Huawei tizenkét, az Egyesült Államokban jegyzett szabadalma véd. “A Verizon termékei és szolgáltatási olyan szabadalmaztatott technológiák előnyeit élvezték, amelyeket a Huawei éveken keresztül kutatott és fejlesztett” – mutatott rá Song Liuping, a Huawei jogi igazgatója. Elmondta: a kereset benyújtása előtt a Huawei hosszasan egyeztetett a Verizonnal, ez idő alatt részletes listát mutatott be azokról a szabadalmakról és tényszerű bizonyítékokról, amelyek igazolják, hogy a Verizon felhasználta a Huawei szabadalmait. A két fél nem tudott megállapodásra jutni a felhasználási feltételekről. “Az elmúlt években számos vállalattal tárgyaltunk sikeresen szabadalmaink felhasználásáról. Amennyiben nem tudunk megállapodásra jutni, sajnos nincs más lehetőségünk, mint jogi lépéseket tenni” – tette hozzá.

A Huawei bevételének 10-15 százalékát fordítja kutatás-fejlesztésre. Az elmúlt évtizedben a vállalat több mint hetvenilliárd dollárt fordított a célra, és ennek eredményeként világszerte több mint nyolcvanzer szabadalmat jegyeztetett be, ebből tízezret is meghaladóan az Egyesült Államokban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Lassan a Junoszty tévék is Apple TV kompatibilisekké válnak

csü febr 13 , 2020
A korábbi LG tévéken is elérhetővé válik az Apple TV és az Apple TV+: számos 2019-es és 2018-as modellt is érint a frissítés — jelentette be a dél-Koreai társaság. Az LG Electronics (LG) azután, hogy a CES-en bemutatta Apple TV applikációval felvértezett idei okostévé-kínálatát, a 2019-es modellév számos típusa esetében […]
Junoszt, televízió

Friss, ropogós