Visszatért a vásárlással kiirtható károkozó kórokozó

virusIdén októberében két különböző LNK/Agent trójai található a második és harmadik helyen a szlovák ESET víruslistáján. Ezekről annyit érdemes tudni, hogy a LNK/Agent egy olyan kártékony link, amelyik különféle parancsokat fűz össze és futtat le észrevétlenül a háttérben, működését tekintve hasonlít a régi autorun.inf mechanizmusára. A lista élén nincs változás, még mindig a Win32/Bundpil féreg áll, amely külső adathordozókon terjedve valódi károkozásra is képes, hiszen a meghajtóinkról mind a futtatható, mind pedig a mentési backup állományainkat törölheti. A júliusban kiesett Win32/Adware.ConvertAd most újból felbukkant a lista tizedik helyén. Ez egy olyan programkód, amelynek célja kéretlen reklámok letöltése és megjelenítése a számítógépen.

Nagy visszatérőként üdvözölhetjük a toplistán az JS/Agent trójait, amely a nyolcadik helyre kapaszkodott fel. A 2012 áprilisában eltűnő, de most ismét felbukkanó trójai internetes böngészés közben Internet Explorer, Mozilla Firefox vagy Opera alatt egy párbeszédablakot jelenít meg, melyben arra kéri a felhasználót, vásároljon meg különféle termékeket, szolgáltatásokat. Amennyiben a vásárlás valóban megtörténik, a kártevő eltávolítja magát a számítógépről.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Tíz trend, ami meg fogja határozni a jövő évet

hét dec 14 , 2015
Az Ericsson szerint tíz fogyasztói trend fog érvényesülni 2016-ban: 1. A hálózatba kapcsoltság átírja életvitelünket. Az emberek nyolcvan százaléka már tapasztalja a jelenséget, hogy a felhasználók számának növekedésével az online szolgáltatások kínálta előnyök egyre nagyobbak. Világszinten már a fogyasztók egyharmada részt vesz valamilyen formában a megosztáson alapuló gazdaságban. 2. A streaming […]
Mézga Köbüki

Friss, ropogós