Vissza a jövőbe: Bronsgeest a Getronics új COO-ja

A rendszerintegrátor Getronics célja, hogy 2020-ig egymilliárd dolláros forgalom és kétszámjegyű profitnövekedés. Ennek érdekében Rogier Bronsgeestet nevezték ki operatív igazgatónak (COO) és nemzetközi szolgáltatási vezetőnek. Bronsgeest pályáját az Unisysnél kezdte, de dolgozott a Baannál, az IBM-nél, a Getronics-nál, vagy a British Telecomnál. Ez utóbbi társaságnál a globális ügyfélszolgáltatások elnökeként több mint 170 országra kiterjedő szolgáltatásaiért felelt. „Az a célom, hogy az ügyfélélmény erősítésével, új értékajánlatokkal, új piacokra történő belépéssel a Getronics a vállalatok digitális átmenetének meghatározó ICT partnere legyen a jövőben” – nyilatkozta Bronsgeest.

(Céljai megvalósításához a két magyarországi leányvállalatot, a Getronics Magyarország Kft.-t és az Emea Távolsági Szolgáltató Zrt.-t is “gatyába kell ráznia”. Előbbi ugyan 2016-ban még közel százmilliós üzemi eredményt ért el, de mára már a múlt ködébe vesznek a korábbi 400-500-600 milliós eredmények. Tetézi mindezt, hogy a legutolsó nyilvános adatok szerint a társaság forgalma az elmúlt nyolc évben mindig magasabb volt, mint 2016-ban. Hab a tortán, hogy az EMEA Zrt., amely korábban ugyancsak szép eredményeket ért el, mára igazi pénznyelővé vált: 2011 óta masszívan veszteséges. A -szerk- megj.)

A Getronics Magyarország Kft. eredményei
Az EMEA Zrt. eredményei

Cégtörténet
A Getronics neve 1998 tavaszáig Olivetti Hungary Kft. volt, akkor az Olivetti Solutions-t, az Olivetti informatikai szolgáltatásokkal foglalkozó üzletágát megvásárolta a Wang Laboratories Inc. Az egyesült cég neve akkor világszerte Wang Global lett, ehhez illeszkedett a magyar leányvállalat is Wang Global Kft. néven. 1999. május 4-én a holland központú Getronics NV bejelentette vételi szándékát a Wang Global (Wang Laboratories) összes nyilvános részvényére. Ezt a tranzakciót a Getronics-nak sikerült is kiviteleznie 1999. június elejéig. Ekkor kezdődött meg világszerte a leányvállalatok nevének megváltoztatása, ami Magyarországon 1999. szeptember 7-én lépett életbe. Ettől a dátumtól a továbbra is változatlan strukturában működő leányvállalat neve Getronics Magyarország Kft. 2007-ben a Getronics csoportot felvásárolta a holland távközlési vállalat, a KPN. 2011 során a KPN a társaság részbeni eladásáról döntött, így 2012. május 1-i hatállyal a társaság új közvetett, többségi tulajdonosa a Németországban bejegyzett Aurelius AG.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Mobil hang: nem változtat érdemben a UPC felvásárlása a Vodafone piaci részesedésén

hét máj 14 , 2018
Nem sokat erősít majd a Vodafon pici helyzetén a UPC százezer mobil előfizetője. Császár Zoltán, a UPC Magyarország üzletfejlesztési igazgatója a napokban közölte, hogy közel százezer mobil előfizetője van a UPC-nek, s az előfizetések száma negyven százalékkal nőtt 2017 első negyedévéhez képest. Sikeresnek nevezte a mobiltelefonok értékesítését is, az ügyfelek […]

Friss, ropogós