Virtuálisan bejárható a Gyönyörök kertje

Hieronymus-Bosch-Gyonyorok-kertjeVirtuálisan bebarangolhatóvá vált a Gyönyörök kertje: 3D-s, virtuálisvalóság-filmet készített egy bristoli cég Hieronymus Bosch (1450-1516) holland festő több mint 500 éve készült világhírű festményéből. A hat hónapnyi munkával készült filmben a néző egy hatalmas repülő hal hátán járhatja be a triptichon három részét, a Paradicsomot, a Gyönyörök kertjét és a Poklot — írja a BBC News. A John Durrant vezette Burrell Durrant Hifle (BDH) nevű vállalat számítógépes technológiával “vágta ki” a nagyméretű szárnyas oltárképen szereplő fákat, virágokat, fantasztikus állatokat, a szenvedő emberalakokat, majd animálták őket, háromdimenziós látványt adva a nézőnek, aki a virtuálisvalóság-élménnyel úgy érezheti, belekerült a festménybe.

Bosch eredeti, fára festett olajképe a madridi Prado Múzeumban található, sérülékenysége miatt azonban nem szállíthatták el a festő szülővárosában, a ‘s-Hertogenbosch-i Észak-brabanti (Noordbrabants) Múzeumban rendezett kiállításra, az emlékév fő rendezvényére. Lian Duif, a Bosch500 elnevezésű fesztivál igazgatója szerint a film autentikus élményt nyújt a rajongóknak. A Gyönyörök kertjét bemutató különleges filmet a Google Cardboard virtuálisvalóság-szemüvegéhez, okostelefonra készítették, de tableten is megnézhető.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Kisrobotokkal erősít az ABB

szo márc 5 , 2016
Az ABB kitörő, már-már mámoros örömmel jelentette be, hogy új termékcsaláddal, az IRB 910SC-vel bővítették a cég által gyártott robotok termékkínálatát. Az ABB kisrobot-portfóliójába tartozó új SCARA (Selective Compliance Articulated Robot Arm = szelektív feladatok elvégzésére kialakított csuklós robotkar) robotok maximális terhelhetősége hat kilogramm, és három konfigurációban (IRB 910SC –3/0.45, […]

És még ez is...