Virtuális bűnbarlangot számoltak fel

rulett-szerencsejatekA kínai rendőrség felszámolta az utóbbi idők legnagyobb – határokon átnyúló – titkos, online szerencsejáték-hálózatát, amely több mint ötszázmilliárd jüanos, vagyis körülbelül 78 milliárd dollárt érő vagyont halmozott fel működése során. A virtuális bűnbarlangot csak a kínai szárazföldön csaknem egymillió regisztrált felhasználó látogatta. A hálózatot működtető szindikátus felügyelete alá több mint ötszáz, külföldön üzemeltetett, de a kínai közönséget megcélzó weboldal tartozott. A portálok használatát többszörös jelszóval védték.

A bűnszervezet felszámolását a rendőrség még tavaly indította el, s bár júliusban nagy számban vettek őrizetbe gyanúsítottakat, a felderítő munkáról és a hálózatot érintő részletekről csak kedden értesülhetett a nyilvánosság a közbiztonsági minisztérium tájékoztatásából. A rendőrség elmondása szerint nehezítette a hatóságok munkáját, hogy a gyanúsítottak hamis személyazonossági igazolványokat használtak, mobiltelefonjaik kártyáit manipulálták, továbbá számítógépeiket, kommunikációs eszközeiket rendszeresen cserélték.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A siker, pénz csillogás megváltoztathatja a fiatalok gondolkodásmódját

sze nov 18 , 2015
A feltörekvő informatikai vállalkozások, a startup cégek sikere megváltoztathatja a fiatalok gondolkodásmódját — véli Schanda Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára a Magyar-Német Ifjúságért Egyesület Start-up Conference című tanácskozásán. Schanda hangsúlyozta: a “startup színtér” egyik legnagyobb előnye, hogy “motiválja a fiatalokat”, a stratup cégek […]
Forint