Virág az első magyar az ENISA tanácsadói csoportjában

Virág CsabaVirág Csabát, a Cyber Services Zrt. egyik alapítóját, a társaság kiberbiztonsági kompetenciaközpontjának vezetőjét az Európai Uniós Kiberbiztonsági Ügynökség (ENISA) Tanácsadói Csoportjának tagjává választották. A tavaly már az Európai Kiberbiztonsági Szervezet (ECSO) igazgatósági tagjává választott szakember elmondta, hogy első magyarként választották meg a tanácsadói csoportba. A csoport feladata kettős, véleményezi és segít kialakítani ENISA éves munkamenetét illetve a döntéshozók figyelmébe ajánl a tevékenység szempontjából fontos témákat amik figyelmet érdemelnek/érdemelnének.

Mint elmondta a szakmai háttere a kelet-európai kis- és középvállalkozói, azaz a kkv szektorból ered, szakértői tevékenysége erősen humán fókuszú, így elsősorban ezt a két területet kívánja majd képviselni. A képességfejlesztésre, az it-biztonsági ellenálló képesség növelésére és a kkv-k szempontjaira szeretne fókuszálni. Az előbbi az olyan kompetenciafejlesztési gyakorlatok kialakítását és EU-s implementációját jelentik amivel hatékonyan és célzottan lehetséges fejleszteni egy-egy szervezetnek vagy egyéneknek a kiberbiztonsági képességeit, míg az utóbbi talán nem annyira felkapott téma, ugyanakkor az EU-ban a vállalkozások egy százalék híján mind kkv, azaz rendkívül fontosak a gazdaságnak, de az informatikai biztonsági szintjük ugyanilyen arányban tragikus. Hozzátette, hogy a magyar vállalkozások és szerveztek számára fejlődési lehetőségek megteremtése is fontos számára.

Az ENISA a hálózat- és információbiztonság európai szakértői központja. A szervezet segít az EU-nak és az EU tagországainak abban, hogy jobban fel legyenek készülve az információbiztonsági kihívások felderítésére és kezelésére, illetve megelőzésére.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Tévút: a Morgan Stanley több nőt szeretne az informatikusok között látni

csü júl 2 , 2020
Jelentős munkaerőhiány van az informatikai szektorban, és már azelőtt ez volt a helyzet, hogy a járvány hatására még jobban felértékelődött a digitalizáció. Létfontosságú, hogy a nők a több biztatást kapjanak, hogy érdekes és vonzó karrierlehetőségként gondoljanak az informatikára, mivel jelenleg rendkívül alacsony a nők aránya ezeken a pályákon – hívta […]
Mátyás-Kollár Gabriella, a Morgan Stanley budapesti technológiai divíziójának operációs igazgatója

És még ez is...