Villámszerűen fogok frissíteni: rendszergazda fogadalmak III.

informatikusA NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet szakértői szerint ezeket a fogadalmakat érdemes tenniük a rendszergazdáknak idén.

3. Csökkentjük a frissítések telepítésére fordított időt.
Egy friss felmérés szerint az it-biztonsági szakemberek számára nem is a támadások kivédése a leginkább időigényes feladat, hanem a frissítések telepítése. Ez a feladat a rendszergazdák idejéből ugyanúgy jelentős mennyiséget foglal le, ezért érdemes megvizsgálni, hogy miként lehet egyszerűsíteni, automatizálni vagy felgyorsítani a feladatot. Hasznos segítség lehet például a Novell javításkezelési megoldása, amely mindig a kellő pillanatban tölti le és telepíti a megfelelő javításokat a megfelelő számítógépekre. Az eszköz előzetesen tesztelt, központi patch gyűjteményből dolgozik, és az automatizált telepítés mellett adatgyűjtéssel, a biztonsági kockázatok elemzésével, illetve átfogó riportkészítéssel is segíti a szakemberek munkáját.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Vizionál az IAB Hungary új elnöksége

pén jan 15 , 2016
Az IAB Hungary 2016. január 14-én tisztújítással egybekötött évértékelő taggyűlésén megválasztotta új tisztségviselőit és elfogadta az elnökség beszámolóját az elmúlt három éves ciklusról. A jelen levő ötven tagcég képviselője egybehangzó szavazással Barnóth Zoltánt (GroupM) választotta az IAB Hungary elnökévé, aki a szervezet alapítása óta elnöki tisztségben lévő Novák Pétert váltja […]

És még ez is...