Villáminterjú Wehring Tamással

WehringtamasA napokban jelentették be, hogy a UNIT4 CODA Hungary Kft. ügyvezetőjét, Wehring Tamást nevezték ki a cégcsoport másik tagjának, a VT-SOFT Kft. élére is. Az egyszerre két cég élén álló vezetőt kérdeztük terveiről.

– Tervezik a két magyar leányvállalat összevonását?
– A felvásárlásokat, egyesüléseket érintő fontos döntések anyavállalatunk, a UNIT4 igazgatótanácsában születnek. Jelenleg a belső folyamatok, a piaci helyzet, az adminisztrációs munkák, a fejlesztések stb. megismerése, feltérképezése a legfontosabb feladat, a vállalat-egyesítést érintő kérdéseket csak ezek alapján tudjuk mérlegelni.

– Tervez létszámcsökkentést?
– Nagyon az elején vagyunk még a belső folyamatok, a meglévő- és szükséges erőforrások feltérképezésének, így korai volna ezzel kapcsolatban nyilatkozni. Alapvetően nem szerepel a terveim között a létszámcsökkentés.

– Milyennek látja a magyarországi ügyviteli és vállalatirányítási piac jelenlegi helyzetét, és a jövőbeni kilátásokat?
– A gazdaság aktuális helyzetének megfelelően a vállalatok költési lehetőségei kisebbek, ami egyértelműen megmutatkozik a vállalatirányítási rendszerek értékesítésében is. Mivel a rendelkezésre álló források szűkebbek, az Európai Unió kedvező támogatási konstrukciókkal igyekszik segíteni a kkv szektornak az informatikai fejlesztések előmozdításában, amely, ha kis mértékben is, de mozgásban tudja tartani az üzleti szoftverek piacát. Bízunk benne, hogy hamarosan eljön a várt gazdasági fordulat és lendületet vesznek az ERP költések is. Úgy látom, hogy a vállalatok a nagy, bonyolult és nehezen alkalmazkodó komplex megoldások helyett a kisebb, rugalmasabb, adott feladatokra fejlesztett, könnyebben testre szabható, gyorsan telepíthető és adaptálható megoldásokat és applikációkat keresik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Friss ESET a Mountain Lionra

csü aug 9 , 2012
  Az ESET „a biztonságos legyen biztonságosabb” jelszóval készítette el átfogó védelmi szoftvereinek frissített verzióját, az otthoni felhasználóknak szánt ESET Cybersecurity-t és a vállalati ügyfelek részére fejlesztett ESET NOD32 Antivirus for Mac OS X-et. Az Apple gépek védelmére szánt termékek legújabb verziója már teljes mértékben kompatibilis az operációs rendszerek legújabb […]