Világgá mehet néhány magyar startup

startupA negyedik Be Smart startup verseny díjazottjai Tel-Avivban és Szentpéterváron mutatkozhatnak be innovációs rendezvényeken — mondta Szalai Piroska, a versenyt rendező Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) kuratóriumi elnöke. A kétfordulós startup versenyt a BVK mellett a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. és Magyarország tel-avivi nagykövetsége rendezte. Szalai hozzátette: három startup a szeptember végi tel-avivi Digital Life Design (DLD) innovációs fesztiválon vehet részt, míg kettő a szentpétervári Nemzetközi Innovációs Fórumon képviselheti a fővárost. Ducsai-Oláh Zsanett, a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. vezérigazgatója elmondta, a Tel-Avivba utazó nyertesek a visegrádi együttműködés országainak nagykövetségei által megszervezett konferencián is részt vehetnek, ami azért fontos, mert a V4-ek együtt, egymás erősségeit kihasználva sokkal sikeresebben tudnak megjelenni a külpiacokon.

A Be Smart verseny első helyezettje a Picturesque vállalkozás, amely innovatív fotóválogató szoftvert fejlesztett ki profi és félprofi fotósok számára. A szoftverrel jelentősen, akár nyolcvan százalékkel lehet csökkenteni a fotóválogatással töltött időt. A második a kamerastabilizátort fejlesztő Sybrillo csapata lett. A távirányítású eszköz képes az akciókamerás vagy okostelefonos videókészítés közbeni kézremegés hatását eltüntetni a felvételről. A harmadik helyezett, a Shinrai csapata a digitális valuta, a Bitcoin elterjesztésén dolgozik, becsatornázva azt a hagyományos pénzügyi szolgáltatásokba, egyebek mellett lehetővé teszik az utalást, és az automatán keresztüli tranzakciókat. A negyedik helyezett Motiball a stroke és más neurológiai betegségek utáni felépülést segíti, a mozgásszervi problémák megoldását támogatja. Az ötödik helyezett Aiwebtesting csapata olyan online szolgáltatást kínál, amelynek segítségével automatikusan lehet letesztelni web alapú vállalati alkalmazások, honlapok, hírportálok, webshopok működését, pénzt és időt takarítva meg a fejlesztőknek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A UPC rákapcsol a 29-es körzet fejlesztésére

csü szept 22 , 2016
ShareTweetPinShareA UPC Magyarország több milliárd forintos hálózatfejlesztésbe kezd 2016 októberében a monori régióban, ahol az elavult ADSL technológia helyébe korszerű, másodpercenként ötszáz megabites adatátviteli sebességre is alkalmas optikai kábelhálózatot épít ki — közölte a társaság. A tájékoztatás szerint az úgynevezett 29-es körzetben először Monoron kezdődnek meg a fejlesztési munkálatok, ahol a […]
internet

És még ez is...