Videókonferencia-alkalmazásra hivatkozva próbálnak becsapni távmunkásokat

Csalók egy vállalati videókonferencia alkalmazásra hivatkozva próbálják meg átverni a távmunkában dolgozó felhasználókat – hívta fel a figyelmet hétfőn a Facebook-oldalán a Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NKI).

Több mint 74 ezer ügyféllel és 13 millió aktív felhasználóval a Zoom az egyik legkedveltebb felhőalapú vállalati kommunikációs platform, amelynek népszerűsége az elmúlt hetekben még inkább megugrott – írták. Megjegyezték azt is, hogy az elmúlt években a szolgáltatás súlyos sérülékenysége merült fel, valamint nemrégiben az internetes polgárjogi szervezet, az Electronic Frontier Foundation (EFF) adatvédelmi aggályokat is megfogalmazott vele kapcsolatban. Egy jelentés szerint – miként várható volt – a kiberbűnözők is meglátták a potenciált a távmunkában: mind több hamis, a Zoomra hasonlító domaint regisztrálnak ugyanis, és egyre gyakrabban jelenik meg káros Zoom-kód is. A szakértők azt javasolják, hogy amikor valaki Zoom-linket kap, legyen különösen óvatos, aki pedig a Zoom mobilkliensét használja, mindig frissítse az alkalmazást a legutóbbi verzióra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Ismét durva elbocsátások az NNG-nél

pén ápr 10 , 2020
Csoportos létszámcsökkentést jelentett be az autós navigációs és kibervédelmi megoldásokat fejlesztő NNG Szoftverfejlesztő és Kereskedelmi Kft. (NNG) — írja az Index. A döntés a társaság alkalmazottjainak húsz százalékát érinti, ami akár százötven-százhatvan főt is jelenthet. A leépítés minden területet érint a cégnél. A döntést részben a Covid-19 járvánnyal magyarázzák, amely […]
Az NNG Szoftverfejlesztő és Kereskedelmi Kft. eredményei (Forrás: nyilvános cégadatok, minuszos.hu gyűjtés.)

És még ez is...