Videojáték: szimulál a Google

marioEmberi agy ihlette számítógépes algoritmust fejlesztett a Google, amely “önmagát tanítva” képes 49 különböző videojátékot magas szinten űzni – írja a BBC nyomán az MTI. A program 49 klasszikus videojáték kezelését sajátította el, és az esetek több mint felében legalább olyan jó, vagy még jobb játékosnak bizonyult, mint egy professzionális emberi játékos. A Google által 2014-ben megvásárolt DeepMind vállalat közlése szerint ez az első olyan rendszer, amely önmagát tanítva vált képessé összetett feladatok széles körének elvégzésére.

Demis Hassabis, a DeepMind alelnöke elmondta, korábban az öntanuló rendszereket csak viszonylag egyszerű problémák megoldására használták, azonban az általuk fejlesztett program olyan feladatokat végez el, amelyek az ember számára is kihívást jelentenek. A program jelentősége az, hogy van egy rendszer, amely képes a pixelekből, mint érzékelt bemeneteli jelekből megtanulni, mit kell tennie” – hangsúlyozta a kutató, hozzátéve, hogy a program néhány óra alatt képes beletanulni új játékok kezelésébe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A hanyatló európai e-vásárlók elvárják a tökéletes vásárlói élményt

ked márc 10 , 2015
A UPS logisztikai szolgáltató megbízásából a comScore, Inc. digitális kutatóintézet készítette el egy kutatást, amelyben azt vizsgálták, hogy milyen tényezők befolyásolják az online vásárlók döntéseit. Az derült ki, hogy az online vásárlók alternatív kiszállítási helyszíneket és több fizetési lehetőséget keresnek, a mobilkészülékek a többcsatornás vásárlás legfőbb katalizátorai, a kereskedőknek foglalkozniuk […]
kosár, vásárló

Friss, ropogós