Vidéken nő az oroszt netezők száma

Az orosz internetes közösség, az európaitól eltérően a vidéki régiókban növekszik a legjobban. A múlt évben a növekedés húsz százalékos volt – állapította meg a Yandex internetes cég és a Közvélemény nevű alapítvány.
A növekedés rekordját a falvak állították fel, ahol egyharmaddal nőtt a felhasználók száma. Az, hogy az új felhasználók 93 százaléka Moszkván és Szentpéterváron kívül él, könnyen megmagyarázható – mondja Igor Digyenko médiaszakértő, az Ifjúsági Társadalmi Kamara tagja. A vidék hagyományosan lemaradt a nagyvárások mögött az internethez való hozzáférésben. De most az a helyzet állt elő, amikor vidéken gyorsabb a felhasználói tábor növekedése. Ennek az oka, hogy ott kezdettől fogva kevesen használták a hálózatot, másrészt most vidéken is olcsóbb, elérhetőbb lett a mobilkapcsolat, az internet. A Közvélemény alapítvány szerint jelenleg 54,5 millióan interneteznek Oroszországban, ami a 2010-es adatokhoz képest 17 százalékos növekedést jelent — írja az Oroszország Hangja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Arizona állam: szankciók a netes zaklatás ellen

csü ápr 5 , 2012
Arizona állam törvényhozói jóváhagyták azt a törvénymódosítást, amely tiltja az interneten történő provokálást és zaklatást. ”Bűncselekménynek minősül bármely elektromos vagy digitális eszköz használatával történő bármilyen obszcén vagy szleng nyelvezetet tartalmazó fenyegetés, megfélemlítés, zaklatás, provokálás, valamint szexuális célzatú zaklatás” — áll az elfogadott törvényben. Az új törvény ellenzői azzal érvelnek, hogy […]
ZX-81

És még ez is...