Vesztett a Vodafone

Pert nyert a Vodafone Zrt. ellen a Közbeszerzési Döntőbizottság, a jogerős ítélet szerint megalapozott és jogszerű volt a hivatal döntése a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) 2016 nyarán kiírt, állami mobilszolgáltatásra vonatkozó közbeszerzési eljárásáról – közölte a Közbeszerzési Hatóság.

A Vodafone korábban azért fordult a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz (KDB), mert a „Mobil távközlési szolgáltatások beszerzése 2016” tárgyú tenderre tett ajánlatát a kiíró aránytalanul alacsony árajánlatra hivatkozva érvénytelenné nyilvánította. A KDB azonban elutasította a Vodafone jogorvoslati kérelmét. A távközlési szolgáltató vitatta a határozat jogszerűségét és keresetet nyújtott be ellene.

A Vodafone tudomásul veszi a bíróság döntését – közölte a cég sajtóosztálya az MTI-vel.

A Székesfehérvári Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság jogerős ítélete szerint a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság, valamint a tender nyertese, a Magyar Telekom által megkötött keretmegállapodás jogszerűsége nem vitatható – közölte a Közbeszerzési Hatóság. Hozzátették, hogy a lezárult eljárás alapján, a mobil távközlési szolgáltatások központosított közbeszerzés keretében történő igénybevételéről szóló kormányhatározat szerint az egyes ajánlatkérők megköthetik az egyedi előfizetői szerződéseket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Handó: a XXI. század igazságszolgáltatása a digitális bíráskodásról szól

hét márc 27 , 2017
A XXI. század igazságszolgáltatásának a digitális bíráskodásról kell szólnia, amelyben a Zalaegerszegi Törvényszék országosan is élen jár — jelentette ki az Országos Bírósági Hivatal elnöke. Handó Tünde a Zalaegerszegi Törvényszék összbírói értekezlete előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta: a zalai bíróságokon a jegyzőkönyvezést megkönnyítő beszédfelismerő szoftver jelenleg is folyó tesztelése, a […]

És még ez is...