Veszteséges negyedévet zárt a Lenovo

A Lenovo Group kínai személyiszámítógép-gyártó vállalat veszteséggel zárta a tavalyi utolsó negyedévet egy egyszeri leírás miatt.

A cég azt közölte, hogy a tavalyi utolsó három hónapot 289 millió dollár veszteséggel zárta az egy évvel korábbi 98 millió nyereség után. Ennek oka, hogy az amerikai adózási szabályok változása négyszázmillió dollárt vitt el a negyedéves nyereségből egyszeri tételként. Szakértők 124,5 millió dollár negyedéves adózott eredményre számítottak. A Lenovo bevétele a negyedévben 12,94 milliárd dollárra nőtt az egy évvel korábbi 12,17 milliárd dollárról. A személyi számítógép üzletág 9,25 milliárd dollár bevételre tett szert a negyedévben, nyolc százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A Lenovo 15,7 millió személyi számítógépet értékesített a negyedévben, ugyanannyit, mint egy évvel korábban. A mobilkészülék üzletág kétmilliárd dollárral járult hozzá a Lenovo negyedéves bevételéhez. Az ágazat negyedéves vesztesége 92 millió dollárra csökkent az egy évvel korábbi 112 millió dollárról.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A LogMeIn felvásárolt egy amerikai kommunikációs céget

szo febr 10 , 2018
A LogMeIn megállapodást kötött a Jive Communications, a felhőalapú telefonos megoldások és az egységes kommunikációs szolgáltatások egyik vezető szereplőjének felvásárlásáról. A vállalat közölte: az ügylet fel fogja gyorsítani a LogMeIn teljes egységes kommunikációs és kollaborációs stratégiájának megvalósítását. Az oremi, Utah állambeli központú Jive Communications magánkézben lévő, kockázati tőkéből finanszírozott társaság, […]
dollár