Veszprémből koordinálják a Continental fékvezérlő szoftverét gyártó nemzetközi csapat munkáját

Toth-Peter-ContinentalMunkába állt a háromszázadik szoftverfejlesztő mérnök a Continental autóipari cég veszprémi telephelyén, aki annak a nemzetközi csapatnak a koordinálását végzi, amely a fékvezérlő szoftvert készíti. Tóth Péter, a Continental Automotive Hungary Kft. veszprémi telephelyének hr-menedzsere közölte: a veszprémi mérnök által irányított team az autókban használt biztonsági funkciókat tartalmazó szoftver fejlesztéséért felel, amelynek része például a blokkolásgátló, a kipörgésgátló vagy a menetstabilizáló.

A hr-menedzser kifejtette: a szoftverfejlesztő mérnökökből álló csapat tizenöt tagból áll, a magyarok mellett német, román és indiai kollégák alkotják. Hozzátette: Veszprémben a cégcsoport 1750 munkavállalót foglalkoztat, köztük több mint négyszáz fejlesztőmérnököt, és a szenzorok gyártásán kívül az elektronikus vezérlésű fékrendszerek fejlesztésén és tesztelésén dolgoznak. A veszprémi központ a menetstabilizáló rendszerek teljes körű projektfelelőse, így kiemelt nemzetközi feladatot lát el. Az egész cégcsoport vevőit a világ minden részén Magyarországról szolgálják ki — mondta Tóth.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ismét indul a Telekom nemzetközi innovációs versenye

hét szept 14 , 2015
Az idén harmadszor megrendezésre kerülő Telekom Innovációs Verseny szervezői az idén is tárt karokkal fogadják az újító szellemű vállalkozásokat a világ minden tájáról, így Magyarországról is. A verseny páratlan alkalmat kínál az exkluzív Innovation Expo  rendezvényen való részvételre Budapesten, ahol a startupok találkozhatnak a Deutsche Telekom különböző üzleti területeinek képviselőivel. […]