Veszélyesek a vezeték nélküli rádiós egerek

Logitech-MX-Anywhere-2-wireless-mouseA Bastille biztonsági cég két kutatója, Marc Newlin és Balint Seeber szerint akár 180 méter távolságból be lehet lépni egy vezeték nélküli egeret használó számítógépbe. Nem kell a hackeléshez más, csak egy antenna, meg egy dongle – az egész kijön 20 dollárból. Mivel a legtöbb gyártó vezeték nélküli egere nem titkosított kapcsolaton kommunikál a számítógéppel, a hekker által alkalmazott dongle képes úgy „viselkedni”, mintha egér lenne. Gyakorlatilag azt éri el a támadó, hogy úgy képes bejutni az ilyen számítógépbe, mintha előtte ülne – magyarázta a Reutersnek adott interjúban Newlin. Akár több milliárd felhasználó lehet ilyen támadás célpontja.

A védtelenné lett eszközön mintegy 1000 szó/perc sebességgel lehet forgalmazni a bűnözőknek – közölte Chris Rouland, a Bastille alapítója és műszaki igazgatója. Bár Rouland megítélése szerint a hálózatok és a honlapok védelme egyre jobb, érdemes lenne újragondolni a biztonság fogalmát a rádiós eszközök körében is. Különösen egy olyan világban, amelyben az okostelefonok másodpercenként hatalmas mennyiségű adatot képesek közvetíteni. Néhány gyártó állítólag már tett lépéseket a biztonsági rés kivédésére. A Bluetooth eszközök nincsenek kitéve ilyen támadásoknak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Magyarországon az A4 dominál

ked márc 29 , 2016
A magyar kis-és középvállalkozások körében vitathatatlanul az A4 nyomtatási formátum a legkedveltebb. Miután a kkv-k a legnagyobb nyomtatóvásárlók közé tartoznak, ezért a darabszám növekedés is ezen a területen a legkiugróbb. A teljes piacot tekintve az eladott berendezések 91 százaléka az A4-esek közül került ki. Ezen belül is a 31-44 lap/perc közötti […]